Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Hovedmistænkt i sag om skattesvindel købte ejendomme for 353 mio. kr.

Læk af ejendomsoplysninger giver et billede af, hvor Sanjay Shah, der er mistænkt for skattesvindel, har placeret sin formue.

Skattesvindel for milliarder
Sanjay Shah ejer seks ejendomme på den ø, Palm Jumeirah, i Dubai, viser nyt læk af ejendomsdata. 
Foto: Katsuhiko Tokunaga

Den britiske rigmand Sanjay Shah, der er hovedsmistænkt i sagen om svindel med udbytteskat for 12,7 mia. kr., købte luksusejendomme i Dubai til en værdi af 353 mio. kr.

Det skriver DR Nyheder. De nye oplysninger i sagen kommer fra et læk fra en privat database, der er et samarbejde mellem den uafhængige journalistgruppe OCCRP og en række europæiske medier.

Ifølge DR Nyheder er ejendommene placeret på den kunstige luksus-ø Palm Jumeirah. Lækket viser, at Sanjay Shah i 2014 var indehaver af seks forskellige ejendomme, der dækker over 70.000 kvadratmeter, på øen. Det vides dog ikke, om rigmanden stadig ejer de overdådige ejendomme.

Svindelsagen om udbytteskat kom frem i de danske medier i sommeren 2015, hvor Sanjay Shah er hovedmistænkt for svindel for 12,7 mia. kr.

Han har tidligere erkendt offentligt, at han har fået refunderet et milliardbeløb af den danske statskasse, men han hævder, at det er sket lovligt.

Sanjay Shah er sigtet af bagmandspolitiet, men da han bor i Dubai, og da de Forenede Arabiske Emirater ikke har nogen udleveringsaftale med Danmark, har politiet hidtil ikke kunnet røre ham.

De nye oplysninger er dog interessante for politiet, der siden 2015 har beslaglagt 2,7 mia. kr. fra udenlandske konti.

Sanjay Shah flyttede til Dubai i 2009, hvorfra han styrede firmaet Solo Capital, der senere skulle blive rekvisit i svindelnummeret mod skat. Da dansk politi begyndte at efterforske Sanjay Shah i 2016, lukkede Solo Capital kort efter. 

BRANCHENYT
Læs også