Erhverv

Under kæmpe tidspres: Tesla producerer sine elbiler i et telt

I et forsøg på at komme skandaler og enorm ventetid til livs har Tesla bygget sin seneste produktionslinje i et telt på bare tre uger.

Foto: Jeff Chiu/AP

Skandalerne har klæbet til Tesla og produktionen af firmaets svar på en prisvenlig el-bil. Model 3, som den hedder, er blevet voldsomt forsinket, men nu er der øjensynligt håb, skriver erhvervsmediet MarketWatch.

Selskabets stifter, den filantropiske milliardær Elon Musk, har i et tweet offentliggjort billeder af Teslas seneste produktionslinje af Model 3, der ifølge Musk er bygget op på bare tre uger.

Produktionen er bygget op i noget, der mest af alt minder om et telt, og skal være med til at få antallet af Model 3-biler, der forlader samlebåndet, op på 5.000 om ugen, som er det tal, Musk har forpligtet sig til. Teltet ligger ved siden af Teslas fabrik i byen Freemont i Californien og er den tredje Model 3-linje, der skal få produktionen i vejret.

Siden Musk introducerede Model 3, har forsinkelser og skandaler klæbet til bilen som trafikfilm. For eksempel måtte Tesla-ansatte i 2017, ifølge CNBC, håndproducere Model 3-batterier på den såkaldte Gigafactory i Nevada, og fabrikken blev nødt til at låne medarbejdere fra leverandøren Panasonic for at klare opgaven.

Mere end 400.000 personer har bestilt en Model 3, men mange har altså måttet kigge langt i horisonten efter bilens ankomst.

I 3. kvartal af 2017 lovede Tesla at levere 1.600 Model 3 til kunderne. Det tal endte på 220.

Sidste fredag sendte Musk en mail, som CNBC har fremskaffet, til medarbejderne og takkede dem for deres store indsats. Men samtidig understregede han, at drastiske forbedringer af produktionen stadig var nødvendige for at nå produktionsmålene.

Og sidste tirsdag annoncerede Musk, at Tesla ville blive nødt til at skille sig af med 9 pct. af arbejdsstyrken, men at det ikke ville komme til at gå ud over produktionsmedarbejdere.

Læs også
Top job