Erhverv

Fastfoodkæde i stort milliontab - har måttet lukke restauranter

Lukning af restauranter har resulteret i millionunderskud i Sunset Boulevard, der er ejet af vestjysk rigmand.

Den første Sunset Boulevard åbnede i Odense i 1986. I dag har kæden bredt sig til cirka 40 steder landet over. Foto: Mathilde Bech.

Landets næststørste fastfoodkæde er blevet ramt af et større milliontab efter flere år med underskud.

Sunset Boulevard, der er ejet af den vestjyske erhvervsmand Jeppe Droob, har måttet lukke en række utidssvarende restauranter. Det resulterede i 2017 et underskud på over 12 mio. kr., viser et netop offentliggjort regnskab.

»Vi har indledt en større transformationsproces. Overordnet kan man sige, at vi i de første seks måneder ikke leverede tilfredsstillende, mens vi i de sidste seks måneder gjorde det fornuftigt, og vi laver et positivt ebitda (driftsresultat),« siger adm. direktør Jens Broch til Fødevarewatch.

Den første Sunset Boulevard åbnede i Odense i 1996. I dag har sandwichkæden 41 restauranter landet over.

Til trods for lukning af en række restauranter er der en positiv udvikling i den samlede omsætning, skriver ledelsen i regnskabet.

Her fremgår det også, at fastfoodkæden i år forventer et årsresultat på den gode side af 5 mio. kr.

Bag Sunset Boulevard står ejer og næstformand Jeppe Droob, der kun sjældent udtaler sig offentligt. Han er en del af en vestjysk familie, der med godt købmandskab og en næse for handel med værdipapirer har opbygget en formue på over 1 mia. kr.

Jeppe Droob er eneejer af Danske Koncept Restauranter A/S, der ejer Sunset Boulevard. Samtidig er han medejer af den svenske fastfoodkæmpe Nordic Service Partners (NSC), der bl.a. driver mere end et halvt hundrede Burger King-restauranter i Danmark og Sverige.

Læs også
Top job