Erhverv

Dansk charterselskab mangedobler indtjeningen

Våd og kold sommer var godt for Bravo Tours, der har fået bedre styr på forretningen.

2017 var et godt år for charterbranchen.
Foto: Colourbox.

Bravo Tours har løftet indtjeningen markant efter flere år, hvor overskuddene ikke var prangende. Charterselskabet havde fordel af en våd og kold sommer i 2017. Samtidig ser selskabet nu effekterne af omfattende it-investeringer.

Selskabet med hovedkvarter i Herning er en del af virksomheden Primera Travel, der også omfatter Sun Tours samt det svenske selskab Solresor. Det er dog Bravo Tours, der først og fremmest bidrager til et overskud før skat på knap 25 mio. kr. i 2017. Det er en betydelig forbedring i forhold til året før, da indtjeningen før skat var på 3,5 mio. kr.

»2017 var et godt år for rejsebranchen med en våd og kølig sommer, der fik danskerne til at søge sydpå, så vi fik solgt en stor del af rejserne til gode priser,« siger Peder Hornshøj, adm. direktør i Primera Travel.

Samtidig har selskabet fået bedre styr på forretningen. Der er investeret mange millioner og betydelige ressourcer i udviklingen af en ny hjemmeside og et nyt reservationssystem.

»Vi haltede bagefter konkurrenterne på dette område, men nu er vi i front. Det har bidraget væsentligt til indtjeningen, og det vil give os en fordel fremover,« siger Peder Hornshøj.

Primera Travel omsatte sidste år for 1,5 mia. kr. Bravo Tours bidrager med et salg på godt 1 mia. kr. Sun Tours, som blev købt i 2014, giver også overskud. Derimod har det svenske datterselskab Solresor leveret et skuffende resultat.

Primera Travel venter at øge overskuddet i 2018. Forsalget har været godt, og selvom det var svært at sælge rejser i maj, da sommeren ramte Danmark, venter selskabet et bedre år.

»Tyrkiet og Egypten er tilbage som populære rejsemål, og det er godt for markedet, da det kan lette prispresset i lande som Spanien, Grækenland og Portugal,« siger Peder Hornshøj.

Bravo Tours solgte sidste år 175.000 charterrejser i Danmark.

Læs også
Top job