Erhverv

Skandia går sammen med fintech-virksomhed om bæredygtige pensioner

Foto: Christensen Søren

Pensionsselskabet Skandia og fintech-virksomheden Penstable har indgået en samarbejdsaftale, der skal åbne nye muligheder for danskere, som ønsker at investere deres pensionsmidler i bæredygtige virksomheder og projekter.

Ifølge en pressemeddelelse fra de to selskaber er samarbejdet det første af sin slags mellem et pensionsselskab og et startup i Danmark, og det er samtidig det første konkrete udbytte af Skandias partnerskab i Copenhagen FinTech.

Penstable er grundlagt i 2017 af Niels Fibæk-Jensen og Emil Stigsgaard Fuglsang, og det specialiserer sig i bæredygtige investeringer i pensionsbranchen, samt i at skabe digitale brugeroplevelser, der giver pensionskunder mulighed for at se den miljømæssige effekt af deres opsparing.

- Penstables ønske om at skabe en bæredygtig pensionsløsning og en digital kundeoplevelse, der er skræddersyet til den miljøbevidste generation, går rigtig godt i spænd med Skandias syn på fremtiden.

- Parisaftalen og FN’s 17 verdensmål betyder, at vi skal have et øget fokus på, hvordan danskernes pensionsmidler bliver investeret, og hvordan de dermed er med til at påvirke for eksempel klima, miljø og menneskerettigheder, siger direktør for Salg & Marked i Skandia Peter Bangsgaard i meddelelsen.

For Penstable giver samarbejdet en god mulighed for at udbrede og udvikle sit koncept.

- Samarbejdet med Skandia gør, at vi kan udvikle og markedsføre et unikt pensionskoncept udelukkende baseret på bæredygtige investeringer, hvor kunderne får mulighed for at investere deres opsparinger i at gøre en forskel på områder som klima, rent vand og sundhed – og samtidig opleve den konkrete effekt, lige præcis deres investeringer har, siger Emil Stigsgaard Fuglsang.

Læs også
Top job