Erhverv

Teslaer bryder i brand efter biluheld

Tesla-batterier er i flere tilfælde brudt i brand, efter at den glamourøse elbil har været involveret i uheld.

Batteriet på en Tesla Model S er brudt i brand efter en bilulykke. Det er ikke første gang, det problem er opstået. Foto: Hannah Elliott/Bloomberg

Teslas ry risikerer at få ridser i lakken, efter at flere Teslaer er brudt i brand i forbindelse med biluheld. Det skriver tech-mediet The Verge.

Elbilproducenten, som Elon Musk står bag, har afvist at kommentere sagen.

Senest brød batteriet på en Tesla Model S i brand efter et biluheld i sidste måned i Florida. Selve biluheldet kostede to teenagere livet. Da brandvæsnet ankom til ulykkesstedet stod Teslaen i flammer. Brandmændene fik slukket branden, men da de skulle fjerne Teslaen fra stedet, genantændte batteriet ifølge en ny foreløbig rapport fra myndighederne.

Det er ikke første gang, at et Tesla-batteri pludselig er brudt ud i flammer. Batteriet på en Tesla Model X SUV brød også i brand i marts efter en ulykke i Californien - og igen hele fem dage efter på det sted, hvor den blev opbevaret efter ulykken.

Der skal ikke nødvendigvis en bilulykke til, før en Tesla kan bryde i brand. Tidligere på måneden gik der ifølge CNN ild i en Tesla Model S, mens den kørte på vejen i Los Angeles.

En talsmand fra Tesla sagde ifølge mediet i den forbindelse, at der var tale om et ekstraordinært og udsædvanligt tilfælde, og at Tesla er i gang med at undersøge hændelsen for at finde ud af, hvad der skete. Tesla understreger i samme forbindelse, at selve kabinen var upåvirket af branden.

Læs også
Top job