Erhverv

Norsk stat sælger alle sine SAS-aktier

Norge har solgt knap ti procent af aktierne i SAS, oplyser det norske erhvervsministerium.

Foto: Jens Dresling

Den norske stat har solgt alle sine 37,8 millioner aktier i luftfartsselskabet SAS. Det er knap ti procent af aktierne, oplyser det norske erhvervsministerium.

Norge har solgt aktierne til institutionelle investorer for 17,25 svenske kr. per aktie.

Aktieposten svarer til 9,88 procent af aktiekapitalen i SAS. Det giver den norske stat et bruttoprovenu på 652 millioner svenske kroner (ca. 450 millioner danske kroner).

Aktiesalget begyndte tirsdag. Det afslutter årtiers samarbejde mellem regeringerne i Danmark, Norge og Sverige om store ejerandele i det skandinaviske flyselskab.

- Regeringen har gjort det tydeligt, at staten på lang sigt ikke skal eje dele af SAS, sagde den norske erhvervsminister, Torbjørn Røe Isaksen, til nyhedsbureauet NTB

- Stortinget har i flere omgange givet regeringen fuldmagt til at sælge ud af aktierne. Den fuldmagt vil vi benytte os af.

Den norske stats aktiesalg gør SAS mere fleksibelt, sagde aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen, tirsdag til Ritzau.

- Der vil være færre interesser, og selskabet vil rent organisatorisk blive hurtigere, mere let til bens og smidige i forhold til at træffe nogle beslutninger og udføre dem relativt hurtigt. Det er vigtigt i SAS ' forsøg på at konkurrere med de andre flyselskaber, sagde han.

Læs også
Top job