Erhverv
0

Novo på vej til at fyre over 100 medarbejdere i Japan

Selskabet venter at skære mellem 10 og 13 pct. af arbejdsstyrken i sin japanske afdeling. Arkivfoto

Novo Nordisk har informeret sin japanske afdeling om, at selskabet forventer at afskedige 10-13 pct. af arbejdsstyrken i Japan, svarende til over 100 medarbejdere, inden udgangen af i år. Det skriver branchemediet Medwatch.

Novo Nordisk bekræfter selv historien over for Medwatch.

Selskabet venter at skære mellem 10 og 13 pct. af arbejdsstyrken i sin japanske afdeling, som ifølge Novo Nordisks egen hjemmeside beskæftiger 1122 medarbejdere. Det betyder, at mellem 112 og 145 ansatte skal fyres.

Ifølge medicinalkoncernen skyldes nedskæringerne ændrede vilkår for medicinalpriserne i Japan.

- På grund af ændringer i den japanske medicinalprispolitik vil Novo Nordisk Japan være nødt til at balancere sine omkostninger og vil derfor omstrukturere organisationen, så den reflekterer de nye forretningsvilkår.

- Som konsekvens forventer vi, at 10-13 pct. af stillingerne i den japanske organisation vil blive berørt af reduktionen i arbejdsstyrken inden slutningen af 2018, skriver Novo Nordisk i en mail til Medwatch.

I begyndelsen af juni var der rygter om en forestående stor fyringsrunde hos Novo Nordisk, da anonyme kilder til Børsen sagde, at selskabet var på vej med en spareplan, der ville skære op til 3000 stillinger verden over, og som ville blive præsenteret i løbet af sommeren.

BRANCHENYT
Læs også