Erhverv
0

Her er de 9 vigtigste nyheder fra Finans fredag morgen

Mauricio Graber overtog for nylig direktørstolen i Chr. Hansen. I sit første interview fortæller han til Finans, hvordan han vil sikre, at væksten fortsætter med ufortrøden styrke. Foto: Lars Krabbe

Ny Chr. Hansen-topchef gør klar til globalt ekspansionseventyr. Mexicanske Mauricio Graber skal sikre væksten i fremtidens Chr. Hansen, og det betyder bl.a. et øget fokus på nye markeder.

Professorer: Grib ind mod lokalpolitikernes bestyrelseshonorarer. Der skal sættes en stopper for lokalpolitikernes mulighed for at score en privatøkonomisk gevinst på vigtige bestyrelsesposter, lyder det fra eksperter og oppositionspartier.

Energinet er klar til en dyrere elaftale for 85.000 solcelleejere. Statsejede Energinet oplyser, at man efter sommerferien vil anmelde nye afregningsregler til Energistyrelsen. For 85.000 solcelleejere er det startskuddet til en større elregning.

Novo trodser Trump: Hæver prisen i USA på flere lægemidler. Mens USA’s præsident har indgået en aftale med giganten Pfizer i kampen for lavere medicinpriser, har bl.a. Novo travlt med at øge listeprisen på flere diabetespræparater.

Fed-chef: USA's økonomi befinder sig et godt sted. Den amerikanske økonomi klarer det godt, og banksystemet er polstret og meget mere sikkert end tidligere, lyder meldingen fra Jerome Powell, chef for den amerikanske centralbank, Federal Reserve. (Bloomberg)

Bulgarien accepterer vilkår for at blive en del af euroen. Eurozonen og Bulgarien er blevet enige om de vilkår, som landet skal leve op til, for i sidste ende at kunne blive en del af den fælleseuropæiske valuta, euro. (Financial Times)

B&O-topchef: Troen på selskabet er tilbage. B&O præsenterer sjældent overskud, mens salget fortsat vokser. "Vi har dokumenteret, at vi ikke bare har gode idéer, men også kan levere," siger B&O-topchef Henrik Clausen. (Børsen)

Trump kritiserer brexitplan for at ramme handel med USA: Den britiske premierminister Theresa Mays planer for brexit vil "dræbe" udsigterne til en handelsaftale med USA, siger den amerikanske præsident Donald Trump. (The Sun)

Læger advarer om, at dosispakket medicin uden om lægen kan være farligt: Regeringen lægger op til, at apotekerpersonale selv kan beslutte at dosispakke medicin. Det øger risikoen for fejlmedicinering, mener lægerne. (Jyllands-Posten)

BRANCHENYT
Læs også