0

Telia køber TDC's norske aktiviteter for 16,5 mia. kr.

TDC skiller sig af med sin norske forretning. Det påvirker cirka 1 million kunder.

TDC købte Get tilbage i 2014 for 12,5 mia. kr. I dag står den norske forretning for 16 pct. af TDC's samlede omsætning, og indtjeningen er vokset, mens TDC's danske forretning er gået tilbage. Foto: Uffe Weng

Telegiganten TDC har solgt sin norske tv- og bredbåndsforretning, Get, og TDC Norge til den svenske telekoncern Telia. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Handlen har en værdi af 21 mia. norske kroner, svarende til 16,5 mia. danske kroner.

»Get og TDC Norge er gode og veldrevne forretninger, men det står klart, at vi ikke har behov for at eje disse forretningsenheder for at lykkes med det, der reelt set er en dansk fokuseret ambition,« siger koncernchef i TDC, Pernille Erenbjerg.

Aftalen betyder, at Telia overtager godt 900 medarbejdere og mere end 1 million kunder gennem købet af Get og TDC Norge. Selve aftalen har ingen praktisk betydning for kunderne, som fortsætter på uændrede vilkår.

»Vi er nået frem til en god aftale, der også sikrer, at vores danske erhvervskunder med kontorer i Norge samt vores engroskunder med tjenester i Norge fortsat bliver serviceret på samme vilkår som hidtil,« siger Pernille Erenbjerg.

TDC købte Get tilbage i 2014 for 13,8 mia. kr. I dag står den norske forretning for 16 pct. af TDC's samlede omsætning, og indtjeningen er vokset, mens TDC's danske forretning er gået tilbage.

Analytikere og iagttagere har forudset, at de nye TDC-ejere ville frasælge Get for at koncentrere sig om det danske marked. Det er nu en realitet.

Investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, mener, at salget tilfører TDC »masser af finansiel fleksibilitet.«

»Dels til at reducere sin gæld og øge sin manøvremulighed, men primært til at foretage de investeringer i Danmark, som den ændrede strategi byder på. Frasalget er en del af strategien og kommer ikke uventet,« skriver Per Hansen i en kommentar.

Ifølge TDC får man en gevinst efter skat på 5 mia. kr. som følge af salget, der endnu skal godkendes af de norske konkurrencemyndigheder. Forventningen er, at det vil ske i løbet af andet halvår 2018.

Pengene fra salget skal bruges på gældsnedbringelse og evt. til at investere i aktiviteter i Danmark, oplyser TDC.

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også