Erhverv

Prisbelønnet restaurant tæt på konkurs

Restauranten Carlos' Kitschen, der ansætter tidligere kriminelle, er i økonomiske problemer.

Carlos Kitschen åbnede i 2015 og har siden vundet flere priser, bl.a. Tine Bryld-prisen. Foto: Tim Kildeborg Jensen

Den prisbelønnede restaurant Carlos' Kitschen, der har til formål at få tidligere kriminelle tilbage på ret kurs, hænger i tovene.

Kommer der ikke en mand eller kvinde med en pose penge og et bæredygtigt koncept går restauranten i den nærmeste fremtid konkurs. Det skriver Fyens Stiftstidende.

»Jeg skylder 181.000 kr. i moms, og jeg har ingen mulighed for at betale. Vi har simpelthen ikke haft omsætning nok, og jeg kan ikke se, hvordan vi kan vende det,« siger restaurantens ejer, Søren Carlos Rasmussen, til avisen.

Søren Carlos Rasmussen etablerede i 2015 caféen, der er et resocialiseringsprojekt for tidligere indsatte. Han havde selv været ansat som lærer i Nyborg Statsfængsel.

Holdet bag disken i Svendborg er alle tidligere indsatte på nær ungarbejdere og Søren Carlos Rasmussen selv.

Men selvom restauranten har fået masser af omtale og opmærksomhed - og senest vandt Tine Bryld-prisen med en dertilhørende check på 500.000 kr. - er den nu på randen af konkurs.

Pantefogeden har ifølge Søren Carlos Rasmussen bebudet sin ankomst. Han håber, at nogen i 11. time vil melde sig med en redningsplan for restauranten, skriver Fyens Stiftstidende.

Da Carlos' Kitschen i oktober 2017 fik Tine Bryld-prisen, blev Søren Carlos Rasmussen spurgt, om restauranten kunne hænge sammen økonomisk, når den udelukkende kører på kundestrømmen - og ikke får kommunal støtte.

»Vi har mange perioder med minus, og hvor det er hårdt. Jeg ved heller ikke, hvor længe det kan fortsætte,« sagde han til Jyllands-Posten.

Læs også