Erhverv

FLSmidth skal bygge cementfabrikker i Mellemamerika for næsten 2 mia. kr.

Kontrakterne når en samlet værdi på næsten 2 mia. kr.

FLSmidth har underskrevet to kontrakter til en samlet værdi af omkring 1,9 mia. kr. Foto: FLSmidth

FLSmidth har lørdag underskrevet to kontrakter for opførelse og udvidelse af cementfabrikker i Mellemamerika.

Det oplyser den danske cementkoncern i en pressemeddelelse.

FLSmidth har først og fremmest skrevet under på at opføre en ny cementfabrik til en værdi af over 100 mio. euro - altså over 745 mio. kr. - ligesom koncernen har skrevet under på at udvide en allerede eksisterende fabrik, ligeledes til en værdi af over 100 mio. euro.

FLSmidth skal levere design- og ingeniørarbejde, udstyr, automationsanlæg, undervisning og rådgivning vedrørende installation og ibrugtagning til begge projekter, der forventes at gå i gang om 24-36 måneder.

Det specificeres ikke, hvor i Mellemamerika fabrikkerne skal bygges, men FLSmidth oplyser, at fabrikkerne hovedsageligt vil levere cement til lokale markeder.

»Disse projekter er de seneste i rækken, der understreger FLSmidths styrke som den førende leverandør af det mest produktive og energieffektive udstyr og teknologi, ligesom det understreger vores førende position som servicepartner og foretrukken leverandør af komplette produktionslinjer,« udtaler Jan Kjærsgaard, der er ansvarlig for FLSmidths cementforretning, om de to projekter.

FLSmidth oplyser, at kontrakterne samlet når en værdi på mere end 250 mio. euro - det svarer til knap 1,9 mia. kr.

En række betingelser skal stadig opfyldes, herunder en forudbetaling, før kontrakterne endeligt bliver effektive.

Læs også
Top job