Erhverv

Investorer kan juble: Amerikanske virksomheder ser ud til at sætte vild rekord i år

1.000 mia. dollars. Så massive aktietilbagekøb er der udsigt til blandt de amerikanske virksomheder, vurderer Goldman Sachs.

Niveauet for aktietilbagekøb har kurs mod en ny rekord i USA. Foto: AP Photo/Richard Drew

Det vakte opsigt, da Apple som den første virksomhed nåede en markedsværdi på svimlende 1.000 mia. dollars (6.455 mia. kr.) i torsdags.

Men for investorer er der udsigt til, at en anden og langt væsentligere 1.000 mia. dollar-rekord bliver sat i år.

Investeringsbanken Goldman Sachs vurderer, at bestyrelserne i de amerikanske virksomheder vil sætte gang i aktietilbagekøb for det samme svimlende beløb. Det skriver Financial Times.

Det vil i givet fald være ny rekord, og netop aktietilbagekøb er med til at understøtte de børsnoterede virksomheders aktiekurser.

Indtil videre har de amerikanske virksomheder købt for 754 mia. dollars egne aktier i år. Hvis 1.000 mia. dollar-grænsen nås, vil der være tale om en stigning på 46 pct. i forhold til sidste år.

Ifølge Goldman Sachs' aktiestrateg David Kostin er der flere forklaringer på de rekordstore aktietilbagekøb: Nye skatteregler har gjort det mere attraktivt for amerikanske virksomheder at sende overskud fra udenlandske datterselskaber retur til USA. Men det spiller også en stor rolle, at virksomhederne tjener masser af penge og har stærke cash flows.

August er normalt den måned, hvor flest virksomheder gennemfører aktietilbagekøb.

BRANCHENYT
Læs også