Erhverv

Sono Motors testkører soldrevet elbil

Nyoprettet tysk bilproducent benytter den varme sommer til testkørsel af soldrevet elbil.

Den kommende elbil med solceller monteret på de bilens overflader. Foto: Daniel Bockwoldt/ AP

Solen har været ekstra skarp denne sommer i den sydlige delstat Bayern i Tyskland, og det har bilproducenten Sono Motors udnyttet ved at testkøre sin fremtidige satsning. Det skriver Reuters.

Den tyske bilproducent testkørte sin kommende elbil, Sion, der har monteret et solcelleanlæg på dets karrosseri. Dermed vil bilens batteri kunne lade op, imens bilen kører.

Sono Motors er en tysk nystartet bilproducent, der ikke har nogle produkter på markedet endnu. Bilfabrikanten er stadig i foreberedelsesfasen med sit første produkt, elbilen Sion.

Tilbage i 2016 fik Sono Motors på få dage indsamlet over 1 mio. euro igennem crowdfunding på Seedrs og Wiwin til projektet.

Den nye Sion vil have 330 små solceller monteret på bilens tag, motorhjelm og sider. Bilens batteri vil tillade bilen at kunne køre ca. 250 km, før batteriet skal genoplades. Med panelerne forlænges denne afstand betragteligt.

Sono Motors forventer at starte produktionen i den sidste halvdel af 2019, og prisen vil ligge på ca. 120.000 kr. eksklusiv batteriet, som vil koste omkring 30.000 kr.

Tyskland har en ambition om, at der i 2020 skal være én mio. eldrevne biler på de tyske veje. Den tyske regering tror dog ikke, at man når at indfri denne målsætning.

For hurtigst muligt at ramme den ene mio., vil den tyske regering give økonomisk støtte til bilfabrikanter, der producerer eldrevne biler, deriblandt til Sono Motors.

Indtil videre har over 6.500 personer forudbestilt Sono Motors' debutprodukt på det tyske bilmarked.

BRANCHENYT
Læs også