Erhverv
0

Oliesheiker satser på Teslas elbiler

Saudisk fond har nu stor ejerandel i amerikanske Tesla.

Oliesheiker satser på Teslas elbiler. Foto: Flickr

Den saudiske statsejede fond, Public Investment Fund, har gennem en periode opbygget en anseelig ejerandel i den amerikanske producent af elbiler, Tesla.

Det skriver Financial Times tirsdag.

Den saudiske aktiepost i Tesla svarer til 3 til 5 pct. af aktierne, skriver avisen, og med en markedsværdi for Tesla på cirka 60 mia. dollar, svarer det til en værdi på 1,7 til 2,9 mia. dollar.

Public Investment Fund er kontrolleret af Saudi Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman. Fonden har mere end 250 mia. dollar i aktiver.

Fonden skal oprindelige have kontaktet Elon Musk, Teslas topchef, for at købe nyudstedte aktier i selskabet. Tesla viste dog ikke interesse for ideen, hvorfor Public Investment Fund købte aktierne i markedet med hjælp fra JPMorgan.

Netop tirsdag, kort efter nyheden om den saudiske investering kom frem, har Elon Musk på Twitter skrevet, at han overvejer at afnotere Tesla til en pris af 420 dollar per aktie. Musks tweet siger samtidig, at finansieringen til det er på plads.

- Jeg ville gerne se, hvor de vil skaffe pengene til det. Jeg kan dog godt forstå, hvorfor han ville ønske at gøre det - taget hans klager over shortsælgere og investorer, som satser mod selskabet, gennem det seneste år i betragtning. Så han har ud fra en personlig betragtning gode grunde til at afnotere selskabet. Jeg er dog ikke sikker på, hvor han vil skaffe pengene fra, siger Sam Abuelsamid, analytiker hos Navigant Research, til Bloomberg News.

Aktien stiger på den baggrund 5,8 pct. til 361,83 dollar. Et bud på 420 dollar per aktie vil derfor svare til en præmie på godt 16 pct.

FINANS BRIEFING MORGEN
De vigtigste nyheder fra erhvervslivet, udvalgt af FINANS' redaktører. Direkte i din indbakke.
BRANCHENYT
Læs også