Erhverv
0

Novozymes fastholder forventninger til hele året

Novozymes er kommet med regnskab for andet halvår.

En forsker arbejder i Novozymes bygninger i Bagsværd ved København. Foto: Freya Ingrid Morales

Novozymes fastholder sine forventninger til indtjeningen for hele året, viser regnskabet for første halvår.

Den organiske salgsvækst ventes at blive på de udmeldte 4-6 pct. trods "fortsat stor usikkerhed om verdenshandlen".

»Overordnet er jeg tilfreds med vores resultater for de første seks måneder. Salget til bioenergiindustrien opnåede rigtig gode resultater, mens salget til vaskemiddelindustrien var svagere end ventet,« siger adm. direktør Peder Holk Nielsen fra Novozymes i en skriftlig kommentar til tallene og fortsætter:

»Vores innovationspipeline er solid, og det skærpede fokus på kommerciel eksekvering og udviklingsmarkeder viser resultater. Vi er i gang med lanceringen af et nyt, spændende enzym indenfor dyresundhed, og vi gør gode fremskridt med både vores friskheds- og hygiejneplatform inden for tøjvask og vores nye majsinokulant. Og på trods af fortsat usikkerhed om verdenshandlen og landbrugsmarkederne fastholder vi vores forventninger til 2018.«

Overskudsgraden i Novozymes steg i første halvår til 28,1 pct. og ligger dermed en spids over hele årets forventning om et niveau omkring de 28 pct.

Det er samtidig noget bedre end samme periode sidste år, hvor overskudsgraden lå på 27,1 pct.

Vaskemiddelforretningen var svagere end forventet og påvirket af problemer hos enkelte kunder i visse regioner.

I Brasilien blev salget af vaskeenzymer ramt af en lastbilstrejke, og I USA havde en af Novozymes store kunder ligeledes distributionsproblemer.

Til gengæld steg salget af enzymer til bioenergi med 14 pct. organisk, men modvind fra valutakurserne vekslede den fremgang om til et plus på blot tre pct. målt i danske kroner.

Selv om driftsresultatet (ebit) stod i stampe på 1,9 mia. kr. - og var nøjagtig det samme som i samme periode sidste år - formåede Novozymes at øge overskuddet efter skat med fem pct. til 1583 mio. kr.

Fremgangen skyldes lavere finansieringsomkostninger og en lavere effektiv skatteprocent.

Novozymes skriver, at "Forventninger til 2018 fastholdes på samtlige parametre: Organisk salgsvækst 4-6% med fortsat stor usikkerhed om verdenshandlen. Vaskemidler forventes fortsat at stige organisk, understøttet af friskheds- og hygiejneplatformen."

BRANCHENYT
Læs også