Erhverv

Alle medarbejdere sendt hjem: Stort gulvfirma begæret konkurs

Et stort millionunderskud har fået ledelsen i Gulventreprise Danmark til at indgive konkursbegæring. Specielt én entreprise gik helt galt, siger kurator.

Gulventreprise Danmark, der har hovedsæde i Kolding, stod bag P. Rasmussen + Sønner A/S, Burcharth Gulventreprise og en Garant-butik i Kolding. Foto: Google Maps.
SMV

Det danske firma Gulventreprise Danmark, der er blandt landets største inden for gulvbelægning til erhvervskunder, er begæret konkurs efter et stort millionunderskud.

100 medarbejdere er sendt hjem, mens kurator forsøger at sælge resterne af selskabet. Det skriver JydskeVestkysten.

Gulventreprise Danmark løser primært opgaver for erhvervskunder og havde base i både Kolding og Brøndby. I slutningen af juni præsenterede selskabet et underskud på 18 mio. kr., der fik egenkapitalen til at gå i minus. Og torsdag gav ledelsen så op og indgav konkursbegæring.

Konkursen rammer også de tre datterselskaber P. Rasmussen + Sønner A/S, Burcharth Gulventreprise og en Garant-butik i Kolding.

»De går konkurs af flere årsager. Virksomheden har været igennem flere svære år, og man var begyndt at tro på, at tingene gik i den rigtige retning. Men udviklingen gik nok for langsomt. I hvert fald for dem der skulle bakke op, blandt andet banken. Og så har man haft specielt én entreprise, der er gået helt galt. Der har nok været flere, hvor det gik galt, men særligt én har været dyr,« siger kurator Jan Bruun Jørgensen til JydskeVestkysten.

Hovedaktionærerne i Gulventreprise Danmark er Garant Tæppeeksperten A/S og Kolding-virksomheden Bjert Invest. Formand Jan Engmark, der også er medejer, har ikke ønsket at udtale sig til JydskeVestkysten.

Kurator Jan Bruun Jørgensen siger, at man nu skal have dannet sig et overblik over situationen og evt. forsøge at finde en køber, som vil videreføre selskabet.

Læs også
Top job