Erhverv

Ikeabutik stopper med at tage imod kontanter

Fra oktober vil et af kædens varehuse i Sverige blive kontantfrit, da det stopper med at tage imod kontanter.

Ifølge Ikeas hjemmeside har møbelgiganten 355 varehuse og 149.000 medarbejdere. Arkivfoto: Sebastian Buur Gunvald.

Mens smarte betalingsmetoder såsom Apple Pay eller Mobilepay bliver flere og flere, falder brugen af kontanter i Danmark. Vi er blandt de flittigste til at fravælge kontanterne, men det er de også i Sverige, hvor et Ikea-varehus har beslutet sig for at blive kontantfrit fra oktober. Det skriver Business Insider Nordic.

Varehuset ligger i Valbo ved byen Gävle, et par hundrede kilometer nord for Stockholm, og det bliver den første Ikea-butik, der bliver kontantløs. Ifølge Sveriges centralbank, Riksbanken, er det kun 13 pct. af transaktionerne i Sverige, som bliver foretaget med kontanter.

»Kundernes opførsel og ønsker ændrer sig konstant, og vi vil overgå deres forventninger til Ikea. Nemme betalinger er en del af dette,« siger Peter Nilsson, som er Customer Experience Manager for Ikea Sverige, ifølge Gefle Dagblad.

Samtidig med det nye tiltag, lukker den svenske møbelgigant også tre servicecentre i Norge.

»Vi lukker alle servicecentre i Norge. Det var en hård beslutning, da vi aldrig nogensinde har lukket noget før,« forklarer Clare Rogers, som er chef for Ikea Norge til Dagens Næringsliv. Det sker for at spare ca. 10 pct. af omkostningerne i Ikea Norge blot tre år efter, at de tre servicecentre blev åbnet i henholdsvis Tromsø, Ålesund og Oslo.

Ikea har 355 varehuse fordelt i 29 lande og ca. 149.000 medarbejdere.

Læs også