Erhverv

Aktie dykker efter sex-mistanke og fængsling af topchef

Chefen for en kinesisk storkoncern, der jagter onlinehandel også i Europa, har været fængslet i USA, men er løsladt igen og rejst retur til hjemlandet.

Liu Qiangdong, aka Richard Liu, stifter af og chef for JD.com Inc. Foto: Jason Alden, Bloomberg

Aktien bag den kinesiske storkoncern inden for online- og detailhandel, JD.com, falder tirsdag på Wall Street. Aktien, som er noteret på den amerikanske børs, dykker med op mod 6 pct. i dagens handel

Det sker efter, at selskabets adm. direktør Richard Liu - der har det kinesiske navn Liu Qiangdong - har været arresteret i USA. Det skete på en mistanke om kriminel, seksuel adfærd og senere løsladt igen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Richard Liu, som etablerede JD.com i 1998, blev fredag arresteret af politiet i den amerikanske by Minneapolis, men løsladt dagen efter. Han er nu rejst retur til Kina, hvor han tirsdag i Bejing har præsenteret nye, forretningsmæssige tiltag fra selskab.

Politiet i Minneapolis udtalte søndag ifølge Reuters, at der er en aktiv undersøgelse igang om den kinesiske koncernchef. Hans amerikanske advokat fastslår dog, at han afviser alle anklager og ikke forventer, at der bliver en sag ud af det.

Det amerikanske aktiemarked var mandag lukket, så reaktionen kom først tirsdag fra markedet. Usikkerheden om sagen og Richard Liu, der styrer JD.com hårdt, har fået investorerne til tirsdag at sende aktien ned.

Topchefen ejer op mod 80 pct. af stemmeretten i JD.com, som er Kinas næststørste e-handelsfirma kun overgået af Alibaba. Samlet er aktiekursen i JD.com faldet med omkring 25 pct. i år.

JD.com er kendt for hurtig levering af onlinekøb inden for alt fra fødevarer til tøj og kontormaterialer.

I juni annoncerede Google en investering på 550 mio. dollars i JD.com, der omvendt for det bliver del af Googles shoppingplatform. Den kinesiske koncern er også igang med partnerskab om detailprojekter i USA, Europa og Asien - ud fra en strategi om at vokse uden for USA og tage kampen op mod ikke mindst Amazon.

Læs også
Top job