Erhverv
BREAKING

Nyhed: En »one time experience« lakker mod enden for coronakrisens købmænd. Nyhed: Danske aktier i bunden over verdens bedste aktiemarkeder lige nu. Nyhed: Europa går ikke i stå, hvis Putin lukker for gassen.

Lego suspenderer én arbejdsdag: 4.000 ansatte skal lege

Billund-koncernen river fredag hele arbejdsdagen ud for 4.000 danske ansatte, der skal have tid til at lege.

Lego forventer, at det kan lønne sig at lade også de ansatte lege - i arbejdstiden. PR-foto.

4.000 danske ansatte i Lego-koncernen bruger i denne uge en arbejdsdag på at lege. Billund-koncernen har udnævnt fredag til en sådan dag rundt om i verden.

Produktionen og de normale opgaver er sat ud af kraft. I stedet skal dagen bruges på leg. Det gælder også 4.000 medarbejdere i koncernens hjemby, Billund.

»Vi udlever vores eget formål, nemlig at det handler om at lege,« fortæller kommunikationschef Charlotte Simonsen, Lego, til JydskeVestkysten.

Også for to år siden gennemførte legetøjskoncernen en sådan dag under titlen "Play Day".

»Vi tror, det er en god investering i vores fælles formål. Det er en god mulighed for at lege, og vi tror, at det udvikler folk at lege,« siger Charlotte Simonsen til JydskeVestkysten.

Legedagen ligger samme uge, som den danske koncern kom med regnskab for første halvår 2018. Det viste en lille fremgang i både salg og driftsresultat - målt i faste valutaer - efter et udfordrende 2017.

»Regnskabet viser, at vi er på rette vej, og den fremgang, vi allerede har set, er opmuntrende. Resultatet er skabt gennem stærk eksekvering i vores markeder og en evne til fortsat innovation,« udtalte Legos topchef, Niels B. Christiansen, tirsdag i en pressemeddelelse.

Han fastslog på samme tid:

»Samtidig med at vi er opmuntrede over de fremskridt, vi ser, har vi mere at gøre, og det kommer til at tage tid, før vi vender tilbage til en bæredygtig vækst.«

Læs også
Top job