Erhverv

Trump til Apple: Flyt produktionen til USA

Hvis Apple vil undgå at blive ramt af importafgifter på kinesiske varer, bør selskabet flytte produktionen til USA, lød det i et tweet fra Trump.

Den amerikanske præsident, har efterspurgt en overflytning af Apples produktion fra Kina til USA siden starten af sin præsidentkampagne. Foto: AP/Alex Brandon

Den amerikanske præsident, Donald Trump, opfordrer i et tweet lørdag Apple til at rykke sin produktion fra Kina til USA.

Det skriver The Wall Street Journal.

I lørdagens tweet lyder opfordringen fra Donald Trump, at hvis Apple vil undgå at blive ramt af de kommende importafgifter på kinesiske varer, bør selskabet flytte produktionen til USA.

- Begynd at bygge nye fabrikker nu. Spændende!, skrev den amerikanske i et tweet lørdag ifølge The Wall Street Journal.

Opfordringen kommer, efter at Apple har indberettet til den amerikanske handelsrepræsentant, at de foreslåede importafgifter på kinesiske varer på 200 mia. dollar vil påvirke selskabets ure, trådløse hovedtelefoner og andre produkter.

I indberetningen fremgår det også, at den amerikanske regerings importafgifter ikke bare vil aflede selskabets ressourcer, men også føre til "højere forbrugerpriser, en svækket amerikansk økonomisk vækst og andre utilsigtede økonomiske konsekvenser".

Den amerikanske præsident, der har efterspurgt en overflytning af Apples produktion fra Kina til USA siden starten af sin præsidentkampagne, bestrider Apples påstande i sit tweet og skriver, at priserne på Apple-produkter måske vil stige på grund af de planlagte importafgifter på kinesiske varer, men at løsningen er ligetil - flyt produktionen til USA.

Læs også
Top job