Erhverv

Uefa vil indføre sin tredje klubturnering

Den nye turnering skal foregå sideløbende med Champions League og Europa League fra 2021

Uefa er på vej med endnu en europæisk klubturnering i fodbold. Den skal supplere Champions League og Europa League. Foto: AP/Sipa

Champions League og Europa League kan i nær fremtid få selskab af en tredje europæisk klubturnering.

Det kom tirsdag frem i forbindelse med tirsdagens møde i ECA, der er en sammenslutning af europæiske fodboldklubber.

Her kunne ECA-formand Andrea Agnelli fra talerstolen fortælle tilhørerne på mødet i kroatiske Split, at man blot afventer en endelig godkendelse fra Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

- Der mangler en godkendelse fra Uefas eksekutivkomité, men ellers er det grønne lys blevet givet til en tredje turnering.

- Det vil bringe det samlede antal klubber op på 96 fra 2021/22-sæsonen, siger Andrea Agnelli.

Planen går på, at de tre turneringer alle skal have 32 deltagere. Det vil indebære en reducering af antallet af klubber i Europa League. I dag er 48 klubber med i gruppespillet.

ECA har arbejdet på at få flere klubber med i de europæiske turneringer. En idé om at udvide Europa League til 64 deltagere er blevet fejet af bordet.

ECA-formand Agnelli er også præsident i den italienske storklub Juventus. Han har samtidig en plads i Uefas eksekutivkomité.

Frem til 1999 blev der afviklet tre klubturneringer i Europa, men for små 20 år siden blev turneringen for pokalvindere nedlagt.

Læs også
Top job