Erhverv

Coop snød med tilbud - betaler over 100.000 kr.

Coop blev politianmeldt for at vildlede forbrugere. Nu er sagen afsluttet.

Coop har 1.200 dagligvarebutikker over hele landet og sælger også online via coop.dk og irma.dk. Foto: Niels Hougaard

Dagligvaregiganten Coop, der står bag Fakta, Kvickly, SuperBrugsen og Irma, har betalt helt præcist 103.594 for at have vildledt kunder.

Sagen drejer sig om en cykel, der i 2015 blev solgt på irma.dk til 2.995 kr. Ugen efter blev forbrugeren opmærksom på, at cyklen blev solgt til 3.145 kr. og markedsført med en førpris på 3.495 kr. og en besparelse på 10 pct.

Da Forbrugerombudsmanden efterfølgende undersøgte sagen, viste det sig, at cyklen fortsat blev markedsført på samme vis. Derfor blev Coop politianmeldt for at have overtrådt det såkaldte vildledningsforbud.

Coop har nu betalt en bøde på 60.000 kr. samt fået konfiskeret 43.594 kr. for uberettiget indtjening som følge af lovovertrædelsen.

»Man må ikke stille forbrugerne en større besparelse i udsigt, end de reelt får. Det havde Irma gjort med denne cykel, og derfor politianmeldte vi virksomheden,« siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i en pressemeddelelse.

Hun understreger, at forbrugerne skal kunne stole på de tilbud, de møder, så de kan træffe købsbeslutninger på et korrekt grundlag.

»Virksomhederne må ikke lokke forbrugerne med tilbud, som i realiteten ikke er tilbud,« siger Christina Toftegaard Nielsen.

Coop har 1.200 dagligvarebutikker over hele landet og sælger også online via coop.dk og irma.dk.

Læs også
Top job