Erhverv

Anders Holch Povlsen overvejer førerløse busser i sin by

Bestseller ser det som en spændende mulighed at få førerløse busser i modekoncernens mulige nye by i Midtjylland.

Modekoncernen Bestseller vil i Brande opføre det, der kan blive Vesteuropas højeste bygning. Højhuset bliver omdrejningspunktet i en Bestseller-by, der vil svare til 88 fodboldbaner i størrelse. Illustration: Bestseller

Milliardæren Anders Holch Povlsen og hans modekoncern Bestseller er ikke bange for at tænke stort.

Det har Finans beskrevet i den seneste uge med det storstilede projekt Bestseller Village & Tower. En by på 645.000 kvadratmeter i midtjyske Brande med næsten alt, hvad hjertet begærer. Fra boliger til restauranter og Vesteuropas højeste bygning på op mod 320 meter.

I arbejdet med den nye by har det tilmed været diskuteret at få selvkørende transport i Bestseller Village & Tower. Det fremgår af et referat fra et planlægningsmøde mellem Bestseller og Ikast-Brande Kommune, som Finans har fået aktindsigt i.

»Måske kan man indgå i en forsøgsordning om førerløse minibusser,« står der i referatet.

Anders Krogh, projektansvarlig for Bestseller Village & Tower, bekræfter interessen i selvkørende transport.

»Førerløse busser er en spændende mulighed, og vi gør os flere overvejelser om, hvordan vores projekt logistisk set kan spille sammen med hele området. På nuværende tidspunkt er der dog ikke noget konkret på bordet,« skriver han i en mail til Finans.

Bestseller Village & Tower vil rumme omkring 60 butikker, boliger, hotel- og konferencecenter, kontorlokaler, caféer, restauranter, uddannelsesinstitutioner, legepladser, cykelstier og en tankstation.

Det vil ske på et område svarende til 88 fodboldbaner, hvoraf omkring en tredjedel i første omgang skal være bebygget.

Udover skyskraberen på op mod 320 meter er det planen at opføre en bygning på op til 75 meter, to på 50 meter og én på 40 meter.

For at Bestseller Village & Tower kan blive realiseret, skal byrådet i Ikast-Brande Kommune dog sige god for planerne og lave en ny lokalplan, der tillader bygninger af den størrelse.

Byrådet sendte i sidste uge enstemmigt projektet i offentlig høring. Hvis det som forventet bliver vedtaget i december, kan byggeriet gå i gang i 2019.

Bestseller betaler for hele den nye by, men vil ikke oplyse den estimerede pris på projektet.

Dog deler Bestseller og Ikast-Brande Kommune udgifterne til en ny vejadgang til det store område, hvor byen skal ligge.

Læs også
Top job