Erhverv

Højesteret: TDC får ikke 362 mio. retur fra Skatteministeriet

TDC´s krav om at få yderligere 362 mio. kr. retur fra skatteministeriet fra den såkaldte ambi-afgift kom flere år for sent afgør Højesteret, som dermed stadfæster landsrettens dom.

Et konsortium bestående af ATP, PFA og PKA og den australske kapitalfond Macquarie er klar til at overtage samtlige aktier af TDC. Selskabet bag købet heddet DK Telekommunikation Aps. Foto: Ole Hartmann Schmidt

Et krav fra TDC A/S om at få tilbagebetalt 362 millioner kroner fra Skatteministeriet afvises torsdag af Højestret. Dermed stadfæster landets øverste retsinstans landsrettens kendelse tilbage i september 2017.

Højesteret slår fast at TDC´s krav er forældet. Selskabet har ellers ment, at staten skulle betale ulovligt opkrævet ambi-afgift - arbejdsmarkedsbidrag - tilbage. Penge der blev betalt i perioden fra 1988 til 1991.

Der har som sådan ikke været uenighed om, at TDC havde krav på de mange millioner, men alene at fristen for for kravet var overskreddet, da telegiganten først i 2011 anmeldte kravet.

TDC har dog ment at forældelsesfristen blev ophævet af regler i EU-retten.

Det har dog hverken Landsretten eller nu Højesteret kunne finde argumenter for i loven, som dermed afviser TDC´s krav.

Tilbage i 1998 fik TDC (TeleDanmark A/S på det tidspunkt, red.), allerede tilbagebetalt godt 100 millioner kroner af staten, efter det var slået fast, at opkrævningen af den såkaldte ambi havde været ulovlig.

Men der skulle altså gå 13 år før TDC i 2011 gjorde krav om yderligere betaling af 362 millioner kroner, efter at EU-Domstolen havde afsagt dom i en anden sag om ambi-afgiften. Og det krav er nu altså endegyldigt afvist af Højesteret.

Læs også
Top job