Erhverv

McDonald's på vej med 20 nye restauranter

Den nye ejer vil have flere prikker på landkortet.

Foto: Danske Bank

Fastfoodkæden McDonald's vil gøre comeback i en række danske byer og indtage nye byer i en offensiv, der over de næste fem år skal øge antallet af restauranter fra 89 til omkring 110.

Det skriver Ejendomswatch.

Dermed får McDonald's en udbredelse herhjemme på samme niveau som i slutningen af 1990'erne, da kæden lukkede en række restauranter.

»Vi har i et antal år ikke ekspanderet på det danske marked, men koncentreret os om de restauranter, vi havde, herunder at få dem konverteret til vores nye koncept, Made for You-platformen. Men når vi kigger på landet som helhed er der et potentiale for at lægge i første omgang op til 20 nye restauranter inden for en periode på fem år,« siger Ulrik Olsen, ejendomschef hos McDonald's i Danmark, til Ejendomswatch.

De præcise byer og beliggenheder for de nye McDonald's-restauranter vil han ikke ud med. Men de bliver spredt over hele landet.

»Vi kigger først og fremmest efter placeringer ved trafikårer, det vil sige motorveje og hovedveje. Men også i tilknytning til byer af en vis størrelse,« siger Ulrik Olsen.

McDonalds' i Danmark blev sidste år overtaget af milliardæren Guy Hands, der nu har ansvaret for de fleste McDonald's-restauranter i Norden. Den nye ejer har et mål om at udvide, siger Ulrik Olsen.

EjendomsWatch har bedt dataleverandøren Gilling om at estimere, hvor de nye McDonald's-restauranter kunne tænkes at blive placeret. Det drejer sig bl.a. om Kolding, Kgs. Lyngby, Vanløse og Hellerup.

Størstedelen af McDonald's restauranter er ejet af franchisetagere. Dem har rigmanden Guy Hands det overordnede ansvar for i form af en såkaldt »development licensee.«

Guy Hands er formand og stifter af Terra Firma. Hans kone, Julia Hands, er formand og direktør i Hand Picked Hotels, en kæde af lavprishoteller i Storbritannien.

BRANCHENYT
Læs også