Erhverv

Luftfart: Stærk vækst i antallet af forsinkede danske flyafgange

Foto: Finn Frandsen

Der var stærk vækst i antallet af forsinkede fly med afgang fra Danmark i løbet af sommeren i år i forhold til sidste år.

I SAS' tilfælde var mere end hver fjerde fly, der lettede fra Danmark i perioden mellem 1. juni og 1. september, forsinket, viser en opgørelse fra Airhelp.

Ifølge selskabet, der hjælper passagerer med at få kompensation fra flyselskaber, har 200.000 passagerer oplevet forsinkelser, der er berettiget til kompensation. Og det resulterer i en stigning i mulige kompensationer på 190 pct. i forhold til sommeren 2017, lyder det.

Flyselskaber har da også på stribe meldt om problemer i løbet af sommeren - både med forsinkelser og aflysninger. Det gik blandt andet ud over SAS, der dog havde så mange passagerer, at luftfartsselskabet trods mange aflysninger sikrede sig et rekordresultat i de tre måneder til og med juli.

Mangel på flyveledere i lufthavnene, mandskabsmangel hos SAS og strejker i Frankrig og hos Ryanair var blandt årsagerne til væsentligt flere aflysninger og forsinkelser end normalt i løbet af sommeren.

Airhelp peger også på, at den store stigning i antallet af flypassagerer samtidig sætter lufthavnene under pres på grund af manglende kapacitet.

- 2018 er et år, som presser flyindustrien. Dette beviser igen, at der er meget arbejde at gå i gang med, siger Henrik Zillmer, der er stifter af AirHelp, i en pressemeddelelse.

Blandt de meste benyttede flyselskaber herhjemme stod Easyjet for flest forsinkelser i sommerens løb. 35,4 pct. af de fly, der lettede herhjemme, var forsinkede med mere end 15 minutter i månederne juni, juli og august, viser opgørelsen.

Norwegian havde samtidig forsinkelser på 31,5 pct. af sine fly ud af Danmark. I SAS' tilfælde var der tale om forsinkelser på 27,9 pct. af flyene, mens Ryanair havde forsinkelser på 26,5 pct. af selskabets danske afgange.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Få historierne om de iværksættere, der har potentialet til at redefinere dele af dansk erhvervsliv. Få magasinet her
BRANCHENYT
Læs også