Erhverv

Novo Holdings køber 25 pct. af svensk farmaselskab

Igen har Novo Holdings milliardinvesteret i farmaselskaber, og denne gang i svenske Envirotainer, som transporterer følsomme lægemidler.

Ved udgangen af 2017 havde Novo Nordisk Fondens investeringsselskab ejerandele i 80 virksomheder, og nu kan de tilføje endnu en til listen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Nu kan Novo Nordisk Fondens holdingselskab skrive endnu et selskab på investeringslisten. Denne gang har de shoppet sig adgang til 24,9 pct. af det svenske farmaselskab Envirotainer, som fragter følsom medicin på tværs af landegrænser.

Envirotainer er kendt for at producere temperaturregulerede containere, der hver dag transporterer op til to millioner doser biologisk medicin som insulin og blodplasma gennem luftrummet.

Ved udgangen af 2017 havde Novo Holdings samlet investeret 51. mia. kr. i 12 farmaselskaber, og nu kan de så tilføje endnu en til listen.

»Envirotainer er en meget attraktiv investeringsmulighed for Novo Holdings. Virksomheden er en førende aktør og har en fremragende position til yderligere at udnytte den stadig større efterspørgsel efter temperaturstyret biomedicinsk logistik,« siger Samir Kamal, senior investeringschef i Novo Holdings.

Lige nu har Envirotainer 5.800 containere verden over, der anvendes af biomedicinske virksomheder.

Novo Holdings har købt den kvarte ejerandel af Envirotainer fra kapitalfonden Cinven, som tilbage i juli 2018 satte sig på den fulde aktiebeholdning for et ukendt beløb.

»Vi er glade for at byde Novo Holdings velkommen som partner sammen med Cinven i Envirotainer, hvor vi ser stor værdi i Novo Holdings sundhedsekspertise og farmaceutiske kendskab til markedet, som kan bruges til at videreudvikle den kundeservice, Envirotainer tilbyder,« siger Michael Berg, adm. direktør i Envirotainer.

Novo Holdings havde ved udgangen af 2017 aktier i 80 selskaber, hvor to af de mest kendte er Novo Nordisk og Novozymes. Investeringsselskabet køber primært aktier i virksomheder, der udvikler og sælger medicin, nye behandlingsmetoder eller producerer nyt medicinsk udstyr.

Læs også
Top job