Erhverv

Danske Bank-formand: Jeg er enig i Thomas Borgens beslutning om at fratræde

Det er med beklagelse, at vi skal sige farvel til Thomas Borgen, lyder det fra bestyrelsesformanden i Danske Bank.

Danske Banks bestyrelsesformand, Ole Andersen. Foto: Stine Bidstrup

Danske Banks bestyrelsesformand, Ole Andersen, beklager, at bankens administrerende direktør, Thomas Borgen, som konsekvens af hvidvasksagen i Estland har valgt at fratræde sin stilling. Men han erklærer sig samtidig enig i, at Borgen har truffet den rigtige beslutning.

- Det er med beklagelse, at vi skal sige farvel til Thomas Borgen. Vi har naturligvis løbende drøftet situationen, og jeg deler hans vurdering og respekterer hans beslutning, som jeg er enig i, er den rigtige.

- Thomas Borgen har ydet en stor indsats for banken gennem mange år - ikke mindst de seneste fem år, hvor han som administrerende direktør har været drivkraften bag den transformation og fremgang, som banken har oplevet.

- Danske Bank står generelt i en helt anden og stærkere position i dag end da han blev udnævnt, siger Ole Andersen i en meddelelse onsdag.

Thomas Borgen erkender, at Danske Bank i sagen om hvidvask i Estland ikke har levet op til sit ansvar.

- Det er åbenlyst, at Danske Bank ikke har levet op til sit ansvar i sagen om mulig hvidvask i Estland. Det beklager jeg dybt. Selvom den eksterne advokatundersøgelse konkluderer, at jeg har levet op til mine juridiske forpligtelser, mener jeg, det rigtige for alle parter er, at jeg fratræder, siger Thomas Borgen i meddelelsen.

Han tilføjer, at han som administrerende direktør har jeg det ledelsesmæssige ansvar for det, der foregår i banken, og derfor finder han det rigtigt at fratræde.

- Det har gennem et stykke tid været klart for mig, at det vil være det rigtige, men når jeg ikke har truffet beslutningen tidligere, er det fordi jeg har følt et ansvar for at lede banken igennem denne krævende periode frem mod fremlæggelsen af undersøgelserne, siger Thomas Borgen.

Danske Bank er i forbindelse med dagens længe ventede rapport fortsat ikke i stand til at fastlægge omfanget af mistænkelige transaktioner, der har fundet sted i sin estiske filial i perioden fra 2007 til 2015.

Danske Bank holder kl. 10 pressemøde om sagen.

Læs også
Top job