Erhverv

For få år siden var han blandt landets rigeste - nu er han røget helt ud af listen

Jørgen Hallundbæks formue er på kort tid styrtdykket. Hans livsværk, oliefirmaet Welltec, er presset.

Jørgen Hallundbæk skabte milliardvirksomheden Welltec helt fra bunden. De seneste år har virksomheden dog haft det svært. Foto: THOMAS BROLYNG STEEN

Det er de færreste danskere, der har råd til at miste 1,3 mia. kr. og stadig har råd til smør på brødet.

Men selvom den danske olierigmand Jørgen Hallundbæk ikke er blanket helt af, har en række opsigtsvækkende milliontab nu kostet ham pladsen blandt de 100 rigeste danskere.

Det skriver Berlingske Business.

For blot tre år siden var Jørgen Hallundbæk god for næsten 3 mia. kr., og hans olievirksomhed Welltec blev omtalt som en af de mest interessante børskandidater i Danmark.

Siden er millionerne fosset ud af Welltecs kasse i så alarmerende en fart, at et nyt trecifret milliontab vil udslette egenkapitalen i virksomheden fuldstændig.

Welltec laver fjernudstyrede robotter til olieindustrien. På et tidspunkt var væksten i virksomheden så voldsom, at den stenrige Agnelli-familie, der står bag Fiat og fodboldklubben Juventus, valgte at kaste et milliardbeløb efter en større portion aktier i den danske virksomhed.

Men de seneste år er det gået alt andet end godt for Welltec, der har været presset af faldende oliepriser og har været nødt til at skære kraftigt i medarbejderstaben. Samtidig kæmper virksomheden med en stor og dyr gæld.

Jørgen Hallundbæk stiftede selv Welltec i 1994. Han ejer selskabet gennem sit personlige holdingselskab, der de seneste tre regnskabsår har bogført et samlet tab på 1,3 mia. kr.

Det betyder, at han ikke længere figurerer på Berlingske Business' liste over landets 100 rigeste personer. I 2015 var han nummer 35 på listen.

BRANCHENYT
Læs også