Nu er der rekordlave billetpriser til fjerne og eksotiske rejsemål

Hård konkurrence sænker priserne på oversøiske ruter. Til flere rejsemål er priserne på det laveste niveau nogensinde.

Emirates er blandt de flyselskaber, som udvider kapaciteten med nye ruter til oversøiske destinationer. Foto: Phelan M. Ebenhack/AP

Aldrig har det været billigere at flyve til fjerne rejsemål. Priserne er i de seneste år faldet i takt med, at udbuddet af ruter og flysæder er steget.

Ifølge det seneste pristjek fra Dansk Flyprisindeks, som udgives af prissammenligningssiden Travelmarket.dk, er gennemsnitsprisen for 10 oversøiske destinationer nu på det laveste niveau nogensinde.

Til halvdelen af de 10 eksotiske rejsemål er priserne rekordlave.

Det drejer sig om Bangkok, hvor prisen for en returbillet kan findes til 2.753 kr. Man kan fly til Dubai og hjem igen for 1.856 kr. Johannesburg i Sydafrika for 3.414 kr. og New York for 1.818 kr. Til Sydney, som er en flyrejse på mere end 20 timer i alt, koster den billigste returbillet 5.260 kr.

Netop til Sydney er priserne faldet markant, og der er næsten lige så billigt at flyve fra Billund, 5.468 kr., og fra Aalborg, 5399 kr. Priserne er fundet i uge 44.

Ifølge Ole Stouby, direktør i Travelmarket A/S, er bunden for billetpriserne ikke nået endnu.

»Jeg forventer, at prisfaldet på interkontinentale flyvninger vil fortsætte. Godt nok er olieprisen i et højere niveau end tidligere, men konkurrencen blandt flyselskaberne er meget hård til de mest populære destinationer, og der bliver kontinuerligt sat nye afgange og større flymaskiner ind på ruterne. Derfor vil forbrugerne nyde godt af de lave flypriser, så længe der er overkapacitet i markedet,« siger Ole Stouby.

Dansk Flyprisindeks har sammenlignet priser siden 2010. I den periode er priserne til 10 populære oversøiske destinationer faldet fra 4.254 til 3.289. Det er et prisfald på 23 pct.

Læs også
Top job