Erhverv
0

Gammel dansk markisefabrik begæret konkurs

Ledelsen kaldte for få måneder siden pengesituationen i Viking Markiser for »udfordret.« Nu styrer firmaet mod konkurs.

Viking Markiser, der er en af landets største producenter af markiser og solafskærmning, er på vej mod konkurs. Screenshot: vikingmarkiser.dk.

Den 73 år gamle markisefabrik Viking, der har leveret markiser og solafskærmning til flere end 45.000 danske hjem og tusindvis af virksomheder, er blevet begæret konkurs.

Det fremgår af en registrering i Statstidende. Finans forsøger at få en kommentar fra Viking Markiser.

Viking Markiser har de senere år haft en stram økonomi, og i det seneste regnskab brugte ledelsen ordet »udfordret« om selskabets likviditetssituation.

»Selskabets bankforbindelse har tilkendegivet, at de vil opretholde de nødvendige kreditfaciliteter til gennemførelse af selskabets drift. Ligeledes har selskabet genforhandlet leverandøraftaler med de større leverandører, således at driften kan gennemføres på normal vis,« fremgik det af regnskabet, der er et halvt år gammelt.

Viking Markiser blev grundlagt i 1945 og er ejet af direktør Carsten Hansen, der er tredje generation i fabrikken i Stenløse. Virksomheden har over 20 ansatte.

Egenkapitalen i Viking Markiser var ved udgangen af seneste regnskabsår på knap 800.000 kr. Gælden i virksomheden var på over 18 mio. kr., hvoraf de 10 mio. kr. var kortfristet gæld, der forfalder til betaling inden for et år.

I årene op til finanskrisen havde Viking Markiser flere år med overskud. Men i årene derefter blev firmaet ramt af flere store underskud. Således tabte Viking Markiser i perioden 2010-13 over 12 mio. kr.

Det seneste regnskab viste et overskud på kun 47.425 kr.

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også