Serier
0

Moody's sænker Danske Banks kreditvudering

Danske Bank bliver som følge af hvidvasksagen nu nedgraderet af kreditvurderingsbureauet Moody's.

Hvidvask i Danske Bank
Foto: Liselotte Sabroe

Hvidvasksagen får nu kreditvurderingsbureauet Moody’s til at sænke Danske Banks kreditvurdering.

Den hedder nu A2 i stedet for tidligere A1, og udsigterne for den langsigtede vurdering af banken bliver af ratingbureauet fortsat kaldt negative.

»Denne handlig følger meddelelsen om, at Danske Bank er under efterforskning af det amerikanske justitsministerium for hvidvask i bankens estiske filial mellem 2007-2015,« skriver Moody’s, der er verdens største kreditvurderingsbureau, i en meddelelse.

Moody’s begrunder videre nedgraderingen med, at myndighedernes efterforskning af Danske Bank 1) har øget risikoen for, at Danske Bank vil modtage betydelige bøder og 2) vil optage signifikante ressourcer hos ledelsen på grund af sagens kompleksitet.

»Selvom Moody’s anerkender den høje usikkerhed omkring omfanget af potentielle bøder som resultat af efterforskningen, peger analysen af tidligere hvidvasksager, som de amerikanske myndigheder er gået ind i, på, at bøder alene (dvs. eksklusiv interne udgifter) kan løbe op i et betydeligt beløb set i forhold til bankens årlige indtjening,« skriver ratingburaeuet.

Danske Banks interne hvidvaskundersøgelse har vist, at næsten 1.500 mia. kr. er strømmet igennem afdelingen for de såkaldte non-resident kunder i filialen i Estland.

Tidligere på ugen blev Danske Banks kreditværdighed også nedgraderet af det canadiske kreditvurderingsbureau DBRS.

Også herfra var begrundelsen omfanget af undersøgelserne i Danske Bank, og at det amerikanske justitsministerium nu sammen med flere andre myndigheder er involveret.

»Finanstilsynet har for nylig meddelt, at banken skal polstre sig mere, og det er fortsat uklart i hvilket omfang bankens indtjening, finansiering og i sidste ende kapital kan blive negativt påvirket af mulige bøder og skade på bankens omdømme,« lød det fra DBRS.

Moody’s fastslår, at bureauet også anerkender, at Danske Bank allerede har taget skridt i forhold til at adressere den interne kontrol i forhold til hvidvask og kalder i det hele taget Danske Bank for finansiel stærk.

Ratingbureauet har også tidligere fastholdt, at Danmarks kreditværdighed ikke er truet af en eventuel kæmpe bøde til landets største bank.

»Givet de skridt der allerede er taget samt den finansielle styrke i Danske Bank – specielt bankens sunde kapitalisering – regner vi ikke med, at de seneste begivenheder vil få nogen indflydelse på Danmarks kreditværdighed. Men i det usandsynlige tilfælde at yderligere stress i den finansielle sektor skulle blive opbygget, vil vi tage et nyt kig på, hvordan det vil påvirke hele Danmarks finansielle og økonomiske styrke,« lød det i en analyse tidligere på måneden.

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også