Erhverv

SAS udfordret af aflysninger

SAS måtte i løbet af to dage se i alt 86 aflysninger. Foto: Johan Nilsson / Scanpix

Torsdag var en mørk dag for det svensk-danske flyselskab SAS, som måtte se sig nødsaget til at aflyse 52 flyvninger, og selskabet var dermed det flyselskab i Europa med flest aflysninger den pågældende dag. SAS måtte i løbet af to dage se i alt 86 aflysninger, mens 8 pct. af samtlige flyvninger fra Stockholm blev aflyst torsdag.

Det skriver luftfartsmagasinet Check-in.

Denne gang var det ikke de irske leverancer, som svigtede ligesom tilfældet var i sommerperioden, men derimod den skandinaviske del af SAS, da 76 ud af de 86 aflysninger kunne relateres til den skandinaviske del. luftfartselskabet slap dog mere heldigt gennem weekenden, hvor trafikprogrammet traditionelt er slankere.

- Årsagen til de aflyste flyvninger er en kombination af flere faktorer, henholdsvis personalemangel, teknik og vejr. Det er naturligvis meget uheldigt, at vi har været nødt til at aflyse et antal flyvninger, men de fleste af vores passagerer er blevet ombooket,” siger Freja Annamatz, presschef for SAS i Sverige til Check-in.

Ved udgangen af september var der år til dato registreret 4500 aflysninger, hvilket dog skal ses i forhold til 225.000 gennemførte flyvninger i samme periode.

Læs også
Top job