Erhverv

Ole Andersen om exit i Chr. Hansen: Det har intet at gøre med Danske Bank-sagen

Ole Andersen har været bestyrelsesformand for Chr. Hansen siden 2010. Foto: Liselotte Sabroe

Ole Andersen stopper som bestyrelsesformand i Chr. Hansen. Han genopstiller således ikke, når hans bestyrelsesperiode udløber i slutningen af november.

Den 62-årige Ole Andersen er også på vej ud af bestyrelsen i Danske Bank, hvor han som formand har været i strid modvind som følge af sagen om hvidvask i Estland. Han afviser, at hans varslede stop i Chr. Hansen har relation til sagen om hvidvask i Danske Bank.

- Det har overhovedet ikke haft nogen indflydelse. De to ting har ingenting med hinanden at gøre, siger han.

Ole Andersen har været bestyrelsesformand for Chr. Hansen siden 2010. Han stopper hos Chr. Hansen på et tidspunkt, hvor selskabet lige har kørt den nye adm. direktør, Mauricio Graber, i stilling.

- Jeg er selv tilhænger af et rotationsprincip. Vi har hvert eneste år foretaget udskiftninger i bestyrelsen, og da jeg nu har været der i næsten ni år, synes jeg, at tidspunktet er rigtigt.

- Selskabet er i fantastisk god form og har leveret gode resultater over alle årene. Det er gået godt med at få Mauricio Graber på plads, og vi har en god afløser klar, siger Ole Andersen.

Selv om han er på vej ud af to bestyrelser, skal det ikke ses som et udtryk for, at han er færdig med bestyrelsesarbejde, siger han.

- Sådan ser jeg ikke på det. Det kan da godt være, at jeg tager en puster, inden jeg kaster mig over nye ting, men det er helt tilfældigt, at stoppet i Chr. Hansen kommer på nuværende tidspunkt, siger Ole Andersen.

I Bang & Olufsen har Ole Andersen været bestyrelsesformand siden 2010, og han blev i august genvalgt til endnu et år.

Chr. Hansen har udpeget selskabets næstformand, Dominique Reiniche, som afløser for Ole Andersen. Den franske erhvervskvinde skal officielt vælges ind på en generalforsamling 29. november. Hun har været medlem af bestyrelsen siden 2013.

Læs også
Top job