Erhverv

Skuffende salgstal fra Genmab-partner rammer den danske biotekgigant på børsen

Genmabs amerikanske partner Johnson & Johnson har præsenteret skuffende salgstal for de to selskabers fælles kræftmiddel Darzalex, hvilket rammer Genmab-aktien hårdt.

Foto: Genmab

Den amerikanske medicinalkæmpe Johnson & Johnson har tirsdag præsenteret et regnskab for tredje kvartal, der har fået investorerne til at vende tommelfingeren nedad og sendt danske Genmab i rødt på børsen.

Johnson & Johnsons regnskab afslører skuffende salgstal for Genmabs og Johnson & Johnsons fælles kræftmiddel Darzalex i tredje kvartal. Det danske biotekselskab får royalties af salget fra Johnson & Johnson.

Ifølge regnskabet omsatte kræftmidlet for 498 mio. dollars på verdensplan i tredje kvartal, hvilket var et mindre fald i forhold til andet kvartal, hvor omsætningen lå på 511 mio. dollars.

Genmab-aktien er i skrivende stund (kl. 13.15) faldet 7,3 pct. til kurs 841, men kursfaldet var tidligere på dagen helt nede og ramme 9 pct.

Det er især uden for USA, at Darzalex-salget skuffer. Ud af omsætningen på 498 mio. dollars på verdensplan, var det kun 180 mio. dollars, der blev tjent hjem uden for det amerikanske marked.

Darzalex-salget har i indeværende år omsat for 1,44 mia. dollars, hvilket betyder, at der er foreløbig er langt til Genmabs ambition om en omsætning på mellem 2 og 2,3 mia. dollars i år.

Læs også
Top job