Erhverv

Chr. Hansens høje vækst kan blive udfordret af klimaindsatsen

Global opvarmning kan ændre forbrugernes adfærd og mindske efterspørgslen på mælkeprodukter og kød, det kan blive en udfording for Chr. Hansen. Foto: Torben Klint

Virksomheden Chr. Hansens høje vækst kan blive udfordret af global opvarmning, da klimaindsatsen kan ændre forbrugernes adfærd og mindske efterspørgslen på mælkeprodukter og kød. Vegetabilske ingredienser kan være løsningen.

Det skriver Berlingske Business.

Frygten for menneskeskabt global opvarmning får flere og flere forbrugere til at droppe mælkeprodukter og kød, da produkterne er en stor klimabelastning.

Dermed kan Chr. Hansen, der er verdens førende leverandør af ingredienser til mejerier, stå over for en udfordring.

Mens selskabet har promoveret sig på bæredygtige og velfungerede produkter, ligger problemet i virksomhedens afgørende råvare - mælk.

Men selv om det kan ramme Chr. Hansens indtjening, hvis forbrugerne vender ryggen til mælkeprodukter, kan det også føre til nye muligheder for at fremstille alternative oste baseret på vegetabilske ingredienser.

Chr. Hansen-aktien er for tiden vurderet højt på børsen, og selskabets P/E ligger på 45, hvilket vil sige, at man forventer 45 års overskud for selskabet. Vurderingen tager ikke hensyn til en mulig forandring af efterspørgslen.

Læs også
Top job