Erhverv

Nyhed: Brugte biler går som varmt brød. Nyhed: I 2022 bliver det »endnu dyrere at være dansker« ifølge økonomer. Nyhed: Mange råvarer er på vej ind i en supercyklus. Analyse: Forbrugervagthund kan komme kunderne til undsætning - måske er negative renter ulovlige.

Topdanmark viser gode takter trods mange markbrande

Forsikringskoncernen Topdanmark kom ud af tredje kvartal i år med et nettooverskud på 459 mio. kr., hvilket var markant bedre end analytikernes forventninger.

TopDanmarks adm. direktør, Peter Herman, fortæller, at selskabet er blevet bedre til at håndtere brandskader. Foto: Topdanmark

Forsikringsselskabet Topdanmarks kunder har i år været ramt af mange flere markbrande end tidligere.

Den lange og tørre sommer gav en femdobling af markbrande i tredje kvartal af 2018, hvis man sammenligner med antallet i samme periode sidste år.

Det er dog ikke noget, som man kan se på selskabets bundlinje, der viser et stort overskud. Det fremgår af regnskabet, der er offentliggjort mandag.

Selskabet kom ud af månederne juli, august, og september med et overskud på 459 millioner kroner.

Analytikerne adspurgt af Ritzau Estimates ventede et overskud på 351 millioner kroner, skriver Ritzau Finans.

Femdoblingen af markbrande spejler sig ikke i erstatningsudgifterne, oplyser selskabets administrerende direktør, Peter Hermann.

Det forsikringstekniske resultat er i kvartalet vokset med 20 millioner kroner til 426 millioner. Det er knap 100 millioner over analytikernes forventning.

- Det tilskriver jeg, at vi i samarbejde med vores landbrugskunder er blevet bedre til at forebygge og minimere skaderne ved brand, siger Peter Hermann i regnskabet.

Han oplyser også, at der har været færre bilskader, tyveriskader og vandskader, mens omfanget af rørskader og brandskader er vokset.

Læs også
Top job