Erhverv

Netflix vil hente 13 mia. kr. - skal gå til nyt indhold

Streamningtjenesten Netflix gør nu klar til endnu engang at hente nye penge.

Netflix konkurrerer bl.a. med Amazon og HBO. Foto: Bloomberg photo, Daniel Acker.

Streamingtjenesten Netflix vil hente 13 mia. kr. i forsøget på at imødekomme den stigende konkurrence på markedet. Det skriver Reuters.

Pengene skal tilføres selskabet, fordi der er behov for midler til at producere nyt, originalt indhold eller tilkøbe nyt indhold. Meldingen kommer, efter at Netflix i april 2018 meldte et ønske om at hente 1,5 mia. dollars. Selskabet hentede 1,6 mia. dollars i oktober 2017.

Streamningtjenesten oplevede i tredje kvartal 2018 fremgang i antallet af kunderne, hvilket ikke mindst skyldtes succesfulde lanceringer af nye sæsoner af serier som bl.a. ”Orange Is the New Black” og ”BoJack Horseman.”

Netflix fik i kvartalet netto 7 mio. flere abonnementer i folden, hvilket overgik den tidligere melding om en forventning på mindst 5 mio. nye med en ganske pæn margen.

Netflix forventes ifølge Reuters at bruge mere end 9 mia. dollars på indhold i indeværende år. Det svarer til fire en halv gange så mange penge, som selskabet altså nu vil hente via udstedelse af obligationer.

Læs også
Top job