Erhverv

Tesla-kritiker vender rundt på en tallerken: »Historien er blevet for overbevisende til at kunne ignoreres«

Efter i lang tid at have satset på kursfald for Tesla-aktien ændrer Citron Research nu totalt holdning til Elon Musk på et tidspunkt, hvor mange ellers fokuserer på, at Elon Musk ryger joints.

Tegning: Rasmus Sand Høyer, JP.

En af de mest kendte kritikere af Tesla og stifteren Elon Musk ændrer nu fuldstændig holdning til selskabet. Det sker i et ni siders notat, hvor overskriften meget tydeligt hedder »Historien er blevet for overbevisende til at kunne ignoreres.«

Men hvad er det så, der har fået amerikanske Citron Research til nu pludselig at tro på Elon Musk på et tidspunkt, hvor han er blevet meldt til det amerikanske børstilsyn for at Tweete, at han ville afnotere selskabet fra børsen og samtidig kontant nævnes i sammenhænge med at ryge hash?

Svaret skal først og fremmest findes i, at selskabet ifølge Citron Research med sin Model 3 har bevist sit værd.

»Mens medierne har fokuseret på Elon Musks excentriske, aparte og til tider direkte offensive opførsel, har de glemt at lægge mærke til den reelle disruption af hele bilindustrien, som nu finder sted - og som er DOMINERET af Tesla,« skriver Citron Research i et ni siders langt notat.

Citron Research hæfter sig ved, at Model 3 ser ud til at få et forrygende salg i 2018 og med flere længder at have overgået salget af de næstmest populære luksusbiler i perioden januar 2018 til og med september 2018.

Der er også positive tanker omkring salget af Model S, mens det vigtigste - og egentlig ganske åbenlyse - også spiller en væsentlig rolle.

»Endelig, og dette virker helt åbenlyst, men Tesla virker som det eneste selskab, der rent faktisk kan producere og sælge elbiler,« skriver Citron Research.

Det noteres også, at Tesla ikke bare kaprer kunder fra virksomheder som BMW og Mercedes, men også de mere folkelige selskaber som Toyota og Honda.

»Som et magisk trick, mens alle er fokuseret på, at Elon ryger hash, er han stille og roligt ved at ryge hele bilindustrien,« som det ganske nøgternt konstateres med slet skjult henvisning til Elon Musks seneste eskapader.

Du kan læse hele Citron Researchs notat her.

BRANCHENYT
Læs også