Erhverv
BREAKING

Australsk milliardær bygger Titanic II

Skibet bliver komplet med det store ballroom og tyrkiske bade, og jomfrurejsen bliver fra Southampton til New York - den tur Titanic aldrig fik gennemført.

Dette foto fra den 10. april 1912 viser Titanic stævne ud fra Southampton på sin jomfrurejse. Nu vil en australier bygge en kopi af skibet. Foto: AP

Den australske milliardær og minemagnat Clive Palmer har genoptaget sine planer om at ville bygge Titanic II.

Skibet skal have det samme interiør som fandtes på det oprindelige Titanic. Det vil sige med et lige så grandiøst ballroom og med de tyrkiske bade som også var ombord, skriver The Guardian.

Ifølge flere rapporter er det meningen, at Titanic II skal være klar til at gennemføre sin jomfrusejlads fra Southampton til New York i 2022 og derefter sejle kloden rundt.

Det var på sin jomfrurejse i 1912 fra netop Southampton til New York, at det originale Titanic ramte et isbjerg og derefter sank. 1524 mennesker omkom.

Clive Palmer offentliggjorde sine planer om Titanic II helt tilbage i 2012, men arbejdet blev midlertidigt opgivet i 2015 på grund af økonomiske problemer.

Problemerne skyldtes en uoverensstemmelse mellem Palmers selskaber og det kinesiske selskab Citic. Men sidste år afgjorde en domstol i Vest Australien, at Citic skulle betale Palmers selskaber royalties tilbage for flere hundrede millioner dollars.

Det er grunden til, at Clive Palmer har genstartet arbejdet med at bygge Titanic II.

Selvom året 2022 har floreret, så siger en talsperson fra Blue Star Line, der er selskabet bag projekt Titanic II, at man ikke officielt har offentliggjort en dato.

»Arbejdet med at finde et værft skrider fremad. Og så snart disse undersøgelser er tilendebragt vil vi komme med mere konkret om bygningen af skibet og sejlplaner,« siger talspersonen fra Blue Star Line til The Guardian.

Clive Palmers planer om endelig at bygge Titanic II har skabt lettere morskab på de sociale medier. Blandt andet er der blevet rejst tvivl om i hvor høj grad man vil lave en ægte kopi.

Især om der vil være flere redningsbåde end på det orginale Titanic. Her var der langt fra redningsbåde nok til de mange passagerer, hvor pladserne fortrinsvis gik til de rige som rejste på 1. klasse.

Ifølge Wikipedia var der procentvis langt flere omkomne på 3. klasse blandt både mænd og kvinder end på 1. klasse. I alt lykkedes det kun at redde 710 af de i alt 2224 passagerer og besætningsmedlemmer ombord på Titanic.

Læs også
Top job