Erhverv

Tesla løfter sløret for, hvornår Model 3 kommer til salg i Europa

Tesla har afsløret, hvornår de mange Tesla-fans i Europa kan forvente at få leveret en Tesla Model 3.

Her ses en rød Tesla Model 3 mellem en Model S og en Model X i et showroom i San Diego tidligere på året. Foto: Frank Duenzl/AP

Der er godt nyt for de tusindvis af Tesla-kunder i Europa, der venter på at kunne få lov til at købe en Model 3 fra Tesla.

Tesla har netop aflagt sit regnskab for tredje kvartal, og her præsenterede bilproducenten for første gang et overskud. Det fik aktiekursen i Tesla til at skyde i vejret.

Samtidig fortalte Teslas stifter, Elon Musk, hvornår fabrikkens længe ventede Model 3 vil komme til salg i Europa, skriver Reuters.

Ifølge Elon Musk vil Tesla begynde at tage imod ordrer på Model 3 til levering i Europa inden udgangen af i år.

Og de bestilte biler skulle derefter være klar til at blive leveret til kunderne i slutningen af februar eller senest i marts, sagde Elon Musk i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for tredje kvartal.

Tesla producerede i gennemsnit omkring 4.300 stk. Model 3 om ugen i tredje kvartal, hvilket kun er en kende under målet på 5.000 stk.

Det mere langsigtede mål er en ugentlig produktionskapacietet på 10.000 stk, mens Elon Musk fortalte, at 7.000 stk. nok er mere realistisk.

Tesla har forudbestillinger på i alt 455.000 af Model 3, og på trods af leveringsproblemer er færre end 20 pct. af disse bestillinger blevet annulleret af kunderne i Nordamerika.

Tesla estimerer selv efterspørgslen på Model 3 til at ligge på mellem 500.000 til 1 mio. biler om året på verdensplan.

Læs også
Top job