Erhverv

Prognosen skuffer - Amazon falder efter kvartalsregnskab

Den amerikanske internethandelskæmpe Amazon skuffer torsdag efter børsens lukning med sit regnskab for tredje kvartal. Bundlinjen i perioden var faktisk bedre end ventet, men en svag toplinje og en guidance, som ikke lever op til forventningerne, rammer aktien.

Foto: AP/Patrick Semansky

Amazons aktie falder med 6,0 pct. i eftermarkedet.

For fjerde kvartal regner Amazon med at opnå et samlet salg på 66,5 til 72,5 mia. dollar. Det ligger under konsensus, da analytikerne på forhånd havde regnet med, at internetgiganten i den igangværende periode vil nå en omsætning på 73,8 mia. dollar.

Også prognosen for driftsindtjeningen skuffer. Amazon giver et bredt interval på 2,1 til 3,6 mia. dollar, men estimatet fra Bloomberg News lød på forhånd på 3,90 mia. dollar.

Amazon kom ellers gennem kvartalet med et justeret overskud per aktie på 7,88 dollar, mens omsætningen landede på 56,58 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 5,62 dollar og en omsætning på 57,07 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 3,95 mia. dollar mod ventede 2,85 mia. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 8,92 mia. dollar. Her havde Wall Street ventet 7,53 mia. dollar.

Læs også
Top job