Erhverv

Normaltid får DSB til at holde stille: Passagerer skal vente en time i togene

Skiftet fra sommer- og normaltid får DSB til at standse to intercity-tog natten mellem lørdag og søndag. Passagerne kan se frem til at vente en time i togene i henholdsvis Aarhus og Fredericia.

Når vi går over til vintertid, så standser DBS sine toge i en time. Arkivfoto: Casper Holmenlund Christensen.

Hvad gør man, når skiftet fra sommertid til normaltid kommer i karambolage med køreplanen?

Hos DSB er planen klar: Når Danmark natten til søndag kl. 03 skifter fra sommertid til normaltid, også kendt som vintertid, kan de passagerer, der skal krydse landet i to af DSB’s intercity-tog, se frem til at skulle holde stille og vente i en time på henholdsvis Aarhus og Fredericia Station.

Det oplyser Tony Bispeskov, informationschef i DSB, i DSB’s nyhedsbrev.

»Nøjagtig som tidligere år har vi valgt at lade to tog holde stille en time i forbindelse med overgangen fra sommer- til normaltid. Alternativet er, at vi kører samme tog i både sommer- og normaltid. Der er imidlertid ikke økonomi i at køre ekstra tog midt om natten. Det er heller ikke et alternativ at lade toget fortsætte kørslen i sommertid, fordi så skuffer vi kunderne, der venter længere fremme på strækningen,« siger han.

Konkret drejer det sig om toget fra Københavns Lufthavn lørdag kl. 22.28 mod Aalborg, der skal holde stille en time, når det kommer til Aarhus.

Også passagerer, der skal fra Jylland mod København, vil opleve at blive parkeret på en station. Toget fra Randers lørdag kl. 23.48 mod København H skal holde stille en time, når det ankommer til Fredericia.

Som et plaster på såret vil togpersonalet i begge tog servere kaffe, te, kildevand og chokolade til de ventende passagerer, oplyser DSB.

Skiftet mellem sommer- og normaltid får dog også andre konsekvenser for landets togpassager. På grund af den ekstra time, det giver, når urene bliver stillet en time tilbage, bruger Banedanmark natten mellem lørdag og søndag på at udføre en række sporarbejder rundt omkring i landet.

Ifølge DSB drejer det sig om strækningerne mellem Ringsted og Nyborg, Randers og Hobro, Næstved og Nykøbing F og mellem Svebølle og Kalundborg.

Læs også
Top job