Erhverv

Amazon-stifter mister 92 mia. kr.

Et skuffende regnskab rammer Amazon-stifter Jeff Bezos' personlige formue hårdt.

Jeff Bezos har trods det store fald i sin personlige formue stadig mere end 900 mia. gode grunde til at være en glad mand. Foto: Matthew Staver, Bloomberg.

Kan man miste 92 mia. kr. på én dag og stadig sove godt om natten? Det nærliggende svar er ja, selvom dagen i dag næppe går over i historien som den sjoveste for Jeff Bezos, stifter af Amazon.

Selvom selskabet tjente flere penge end ventet i markedet, skuffede den hastigt voksende gigant på omsætningen, og det kunne investorerne ikke lide. De kvitterer i dag med et fald på 8 pct., hvilket barberer 92 mia. kr. af Amazon-stifterens personlige formue, skriver CNBC.

Ifølge en opgørelse fra Bloomberg, er Jeff Bezos trods det relativt store kursfald stadig god for - hold nu fast - mere end 900 mia. kr.

Det er særligt vækstudsigterne for fjerde kvartal, der har bidraget til den negative holdning hos investorerne. Den forventes nemlig at bremse op oven på en ellers ganske stærk periode.

Amazon har for nylig været i vælten, fordi der arbejdes på at få en ordre på næsten 65 mia. kr. i hus fra Det Amerikanske Forsvarministerium. Ordren drejer sig om at lagre data i skyen.

Det har flere andre selskaber også været interesserede i, men det har internt i diverse virksomheder ført til oprør, hvor bl.a. Google meldte sig ud efter at have modtaget en erklæring med 4.000 Google-ansattes underskrifter. Her erklærer medarbejderne, at de ikke vil bidrage til udviklingen af krigsteknologi.

Læs også
Top job