Erhverv

Ikea må sætte et nyt dansk varehus på pause

Møbelgiganten udsætter planer om at bygge et nyt, stort varehus i Vestjylland. De danske forbrugere ændrer vaner, og det presser koncernen.

Ikea har aktuelt fem danske varehuse. Arkivfoto: Carsten Andreasen

Den svenske møbelgigant Ikea afblæser i denne omgang planer om at udvide med et nyt varehus i Esbjerg.

Det meddeler koncernens danske selskab mandag. Meldingen lyder, at beslutningen er taget som konsekvens af ændret forbrugsmønster med især øget nethandel. Desuden skal der mere fokus på et nyt varehus i København. På samme tid arbejder Ikea med at udvikle fremtidens varehuse globalt, der bedre skal kombinere de nye forbrugsvaner.

Ikea har aktuelt fem danske varehuse. Men for et år siden lancerede Ikea Danmark, at der skulle bygges et nyt varehus i Esbjerg - på en 55.000 kvadratmeter grund, som Ikea har købt der. Varehuset skulle være klar i 2021.

Ifølge ekspansionschef Anders Lyhne Nordtorp, Ikea Danmark, er planen sat på pause.

»Vi lever i en verden, hvor alt bliver mere digitalt – også vores købsvaner. Vi kan se, at flere og flere danskere handler på nettet frem for i de fysiske butikker. Det er en udvikling, vi er nødt til at tage seriøst. Det er vores ambition at bygge nye varehuse, der sikrer, at vi møder vores kunders behov og giver dem den bedst mulige oplevelse i fremtiden. Derfor arbejder vi på at afklare, hvordan kundemødet skal være i fremtiden, og det har også indflydelse på vores planer i Esbjerg,« udtaler Anders Lyhne Nordtorp i en pressemeddelelse om ændringerne.

Ikea er aktuelt i færd med at ekspandere i København med et nyt varehus ved Fisketorvet. Her er selskabet også i gang med at »redefinere planerne«.

»De erfaringer, vi gør os i arbejdet med København, tager vi selvfølgelig med, når vi ser på udviklingen af varehuset i Esbjerg. Pausen i Esbjerg er en naturlig følge af, at vi også har måttet ændre tidsplanen i København,« udtaler ekspansionschefen.

Ikea Danmark vil ikke på nuværende komme med en ny tidsplan for byggeriet i Esbjerg.

Læs også
Top job