Erhverv

Lars Larsens "ukendte" møbelfirma firedobler overskuddet

Scancom, som Lars Larsen har været medejer af i mere end et årti, øger både toplinjen og bundlinjen.

Lars Larsen blev medejer af Scancom i 2006 og sidder på lidt under 50 pct. af aktierne. Resten er ejet af stifter Bøje Bendtzen. Foto: Thomas C. K. Priskorn.

Dynekongen Lars Larsen har mange investeringer, men det er ikke dem alle, der er lige kendte i den brede offentlighed.

Det behøver de dog heller ikke være for at have succes og tjene penge. Et godt eksempel er havemøbelproducenten Scancom, som Lars Larsen ejer sammen med stifter Bøje Bendtzen. Selskabet har igen fart i omsætningen og tjener væsentligt flere penge på sine anstrengelser.

Det viser et nyt regnskab, skriver Børsen.

I det senest afsluttede regnskabsår omsatte Scancom for 911 mio. kr. og tjente 12,5 mio. kr. efter skat. Det var næsten fire gange så meget som året før.

Resultatet var bedre end forventet, skriver ledelsen i regnskabet. Det skyldes bl.a. »højere salgsvolumen til strategiske kunder« og »driftsmæssige forbedringer.« Derudover har en svag dollarkurs hjulpet, da en del af Scancoms omkostninger ligger i dollars.

Lars Larsen blev medejer af Scancom i 2006 og sidder på lidt under 50 pct. af aktierne. Resten er ejet af stifter Bøje Bendtzen.

Scancom sælger havemøbler til store detailkæder og byggemarkeder i det meste af verden, og selskabet beskæftiger i alt 3.600 ansatte - langt størstedelen i Vietnam.

Scancom har nu fire år i træk haft overskud - i modsætning til flere af Lars Larsens øvrige møbelselskaber. Eksempelvis tabte hans møbelkoncern IDDesign, der står bag Ilva og Idémøbler, 100 mio. kr. i seneste regnskabsår.

Børsen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Scancoms adm. direktør, Stig Maasbøl, samt formand Jens Skytte.

Læs også
Top job