Danske milliardærarvinger bygger kæmpe racerbane
I Aarhus har gokart-konceptet Racehall i årevis været en succesforretning. Nu indtager konceptet København.
Hvis alt går efter planen, bliver der tæt på København kørt ræs på verdens største indendørs gokartbane inden julen 2019.
Byrådet i Høje-Taastrup Kommune har netop vedtaget en lokalplan, der gør det muligt at opføre en bane på mere end 10.000 kvadratmeter i kommunen.
Bag gokart-projektet i Høje-Taastrup står det succesfulde koncept Racehall i Aarhus, der gennem en årrække har haft millionoverskud og hidtil har været kendt som Europas største indendørs gokartbane.
»Racehall har været en god forretning gennem flere år, og det har fået bestyrelsen til at ønske at udbrede konceptet. Vi har ledt efter eksisterende byggerier i København, hvor vi kunne lave banen. Men der var ikke det rigtige sted, og nu har vi så i stedet fundet en grund i Høje-Taastrup, hvor vi vil opføre banen,« siger Flemming Thomsen, projektleder i Racehall CPH.
Racehall har milliardærarvingerne Casper Kirk Johansen fra Lego-familien og Jacob Brunsborg, søn af Jysk-købmanden Lars Larsen, i både bestyrelsen og ejerkredsen. Derudover er Poul Plougmann, tidligere topchef i Lego og B&O, også med i projektet som medejer og bestyrelsesformand.
Udover gokartbanen vil der også være restaurant og konferencelokaler i det nye byggeri, der vil fylde tre hektar, og hvor første spadestik forventes at blive taget i første kvartal af 2019.
Flemming Thomsen vil ikke afsløre, hvad byggeriet af den nye bane koster. Men det er et tocifret millionbeløb, forklarer han dog og oplyser, at Gråkjær skal opføre byggeriet.
Den grund, som Racehall har købt, fylder 12 hektar. Derfor overvejer Racehall lige nu, hvordan det resterende areal skal udfyldes.
»Det kan være med en trampolinpark, et legeland eller lignende. Det ved vi ikke helt endnu,« siger Flemming Thomsen.
Gokart-projektet i København bliver formentligt heller ikke det sidste fra Racehall.
»Man kunne godt forestille sig, at vi breder konceptet ud til andre større danske byer. I øjeblikket koncentrerer vi os dog om projektet i København,« siger Flemming Thomsen.