Erhverv

Rigmand forlod dansk juicefirma: Nu er stifter bortvist

Stifteren af Juicorganic er blevet bortvist for at have »misligholdt sine forpligtelser«. Firmaet har lige fået ny direktion, bestyrelse og ejerkreds.

Juicorganic sælger sine juice i danske supermarkeder og eksporterer desuden til en række lande i Asien og Mellemøsten. Foto: Screenshot fra Youtube

Der gang i en større oprydning og udskiftning i det danske juicefirma Juicorganic, som sælger økologisk juice i danske supermarkeder og udlandet.

Tirsdag kunne Finans fortælle, at der var kommet ny direktion, ledelse og ejerkreds i Juicorganic. Uenighed om strategien betød, at rigmanden Ivan Bjerg-Larsen måtte forlade både bestyrelse og ejerkreds.

Nu er Finans kommet i besiddelse af dele af en mail, hvor det fremgår, at Juicorganics stifter og mangeårige adm. direktør, Hans Osterman Petersen, er blevet bortvist. Han ejer fortsat 30 pct. af Juicorganic.

»Det er med beklagelse, at jeg som bestyrelsesformand for Juicorganic ApS hermed må meddele jer, at vi i weekenden med øjeblikkelig virkning bortviste Hans O. Petersen, idet vi var blevet bekendte med, at Hans O. Petersen i væsentlig grad havde misligholdt sine forpligtelser overfor Juicorganic ApS,« står der i mailen.

Afsenderen er Juicorganics nye bestyrelsesformand, advokat Jacob Roesen. Han bekræfter mailens indhold.

»Jeg kan dog ikke uddybe, hvad baggrunden for bortvisningen er. Men min holdning er, at vi på sober vis skal fortsætte samarbejdet med Hans (Osterman Petersen, red.), som fortsat er medejer,« siger bestyrelsesformand til Finans.

Hans Osterman Petersen har efter ændringerne i ledelsen og ejerkredsen udtalt, at han fremadrettet skal være udviklings- og kvalitetsdirektør. Men det kommer så ikke til at ske?

»Nej, for Hans har ikke længere sin dagligdag hos Juicorganic. Han er dog fortsat medejer,« siger Jacob Roesen.

Udover Hans Osterman Petersen er også en anden ledende medarbejder blevet bortvist.

Finans har forsøgt at få en kommentar fra både Hans Osterman Petersen og den anden bortviste medarbejder. Men ingen af dem har besvaret henvendelserne.

Juicorganic tabte 1,6 mio. kr. i det seneste regnskabsår og har haft svært ved at løfte omsætningen. Den nye bestyrelsesformand er dog fortrøstningsfuld omkring juicefirmaet.

»Selskabet står stærkere nu end tidligere, for der er kommet større økonomiske kræfter bag,« siger Jacob Roesen.

Han henviser til de nye medejere, drikkegrossisten Ambrosia Group og erhvervsmændene Jens Langeland-Knudsen og Steen Lorenz Johan Hansen.

Læs også
Top job