Uro fortsætter: Grundfos-ejer smider fondsdirektør på porten

For tre uger siden gik formandskabet i Poul Due Jensens Fond og smækkede med døren. Nu skifter den hovedrige fond så fondsdirektør »efter gensidig overenskomst«.

Uroen i ejerfonden bag Grundfos-koncernen, Poul Due Jensens Fond, fortsætter. For tre uger siden gik formanden. Nu er fondsdirektøren så skiftet ud med øjeblikkelig virkning. Foto: Ernst Van Norde. Foto: Ernst Van Norde.

Christian Hartvig er fortid som fondsdirektør i Poul Due Jensens Fond. Ny direktør for den hovedrige fond, der ejer pumpegiganten Grundfos, er koncernens hidtidige kommunikationsdirektør Kim Nøhr Skibsted.

»Med Kim Nøhr Skibsted som ny direktør får vi en markant og erfaren profil, som kender fonden og Grundfos særdeles godt,« fastslår Estrid Due Hesselholt, formand i Poul Due Jensens Fond, i en pressemeddelelse.

Sagen kort
  • Poul Due Jensens Fond har siden marts 2018 været ledet af formand Jens Bager og Ingelise Bogason - næstformand siden 2011.
  • Jens Bager blev håndplukket til posten af den afgående formand, Grundfos-arving Niels Due Jensen.
  • Den 15. oktober meddeler fonden i en kortfattet meddelelse, at formandskabet har forladt fondsbestyrelsen med øjeblikkelig virkning.
  • Årsagen angives kortfattet som uenighed om strategien for fonden.
  • Den 24. oktober overtager Niels Due Jensens søster, Estrid Due Hesselholt, posten som formand, mens erhvervsmanden Jens Moberg er ny næstformand.
  • Den 6. november meddeler Poul Due Jensens Fond, at fondsdirektøren siden 2014 stopper efter gensidig aftale.
  • Ny direktør i den hovedrige fond bliver Grundfos' mangeårige kommunikationsdirektør Kim Nøhr Skibsted.

Med udskiftningen fortsætter Poul Due Jensens Fond, der normalt forsøger at flyve under den mediemæssige radar, med at tiltrække sig opmærksomhed.

Rokaden på den vigtige post som fondsdirektør kommer således kun tre uger efter, at den tidligere formand i fonden, Jens Bager, forlod fonden efter blot syv måneder på posten.

Det skete, efter et forløb som fonden ikke har ønsket at kommentere, ud over en kortfattet kommentar om at bruddet skyldtes uenighed om den fremtidige strategi.

Med Kim Nøhr Skibsted som ny direktør får vi en markant og erfaren profil, som kender fonden og Grundfos særdeles godt.

Estrid Due Hesselholt, formand for Poul Due Jensens Fond

Efter 10 dage uden hverken formand eller næstformand blev Estrid Due Hesselholt, søster til Grundfos-arving Niels Due Jensen, valgt som ny formand efter 43 år i fonden som menigt medlem.

I forløbet omkring Jens Bagers afgang vakte det især opsigt, at Christian Hartvig offentligt ytrede kritik af fondsbestyrelsen.

Det skete, da fondsdirektøren, der har siddet på posten siden 2014, udtalte, at det var mod sædvane, at fondsbestyrelsen havde kontaktet et advokatfirma bag om ryggen på ham.

Henvendelsen fandt sted dagen efter opgøret i fondsbestyrelsen, som endte med, at den tidligere topchef i ALK-Abelló, Jens Bager, smækkede med døren sammen med næstformand Ingelise Bogason. Inden da havde de to sendt en længere redegørelse til fondsmyndighederne om årsagen til deres pludselige farvel

Opgøret fik den tilbageværende bestyrelsen til at kontakte advokatfirmaet Bech-Bruun, da man ønskede nogle spørgsmål om bestyrelsens fremtidige sammensætning belyst af Erhvervsstyrelsen. Den del tog Bech-Bruun sig af uden Christian Hartvigs viden.

Poul Due Jensens Fond skriver, at skiftet på direktørposten sker øjeblikkeligt, og at Christian Hartvig »fratræder efter gensidig aftale«.

Trods den pludselige udnævnelse glæder fondens nye direktør sig til udfordringen med at stå i spidsen for fonden, der ejer 88,1 pct. af Grundfos-koncernen.

»Jeg glæder mig til samarbejdet med fondens bestyrelse, medarbejdere og Grundfos-koncernen,« siger 53-årige Kim Nøhr Skibsted, der har siddet 10 år som kommunikationsdirektør i Grundfos og siden 2015 har været en del af den daglige koncernledelse.

Læs også
Top job